Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας, ζητώντας άμεσα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης της κοινωνίας, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Ευρώπης στα καλαμάκια ροφήματος και άλλα είδη μίας χρήσης για την εστίαση.
Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι ο ελληνικός λαός όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης ζουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τις ανατιμήσεις. Πρόσθεσε όμως πως άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ήδη πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση των ανισοτήτων, τις μεγάλες αυξήσεις στη τιμή της ενέργειας και στις τιμές βασικών προϊόντων που πλήττουν τους πιο ευάλωτους Έλληνες πολίτες.
«Η χώρα μας και η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Πάνω από 1 δισ. ευρώ είναι τα χρήματα που έχει πάρει από τον μη προϋπολογισμένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στην αγορά», είπε και επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του να επιβληθεί πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, καθώς τα τιμολόγια αυξάνουν και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα του Έλληνα.
Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής ενέργειας και αυτά τα χρήματα, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το 2022 θα φτάσουν πανευρωπαϊκά τα 200 δισ., να ξαναπέσουν στην αγορά ως μια ασπίδα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες.
Τέλος, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα, όπως είναι η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και βέβαια, μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ την οποία εμείς έχουμε προϋπολογίσει στα 600 με 650 εκατ. ευρώ και αφορά 350.000 μικροσυνταξιούχους».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας