Το πρώτο συνέδριο των νέων ευρωβουλευτών που ανήκουν στην ομάδα του Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών πραγματοποιείται την Παρασκευή στην Αθήνα, με πρωτοβουλία των δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί παρουσία του προέδρου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Ιταλού στην καταγωγή, Τζιάνι Πιτέλα και του Γερμανού αντιπροέδρου Κνουτ Φλεκενστάιν και θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με ζητήματα όπως το μέλλον της Ευρώπης και κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τους νέους.
Μάλιστα, ο κ. Πιτέλα παραχωρεί στις 14.00 συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ενώ θα συναντηθεί στις 9.30 το πρωί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 13.30 με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
Παράλληλα, η πρωτοβουλία αποσκοπεί να λειτουργήσει ως τονωτική ένεση για τον χώρο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και της προσπάθειας ανανέωσης που κάνει το ΠΑΣΟΚ με το συνέδριό του τον άλλο μήνα και την εκλογή νέας ηγεσίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας