Παραδόθηκαν από χθες ένας ένας οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες πλην του Χρήστου Παππά που παραμένει άφαντος παρά το γεγονός πως η αστυνομία είχε επιφορτιστεί το έργο να επέμβει άμεσα όταν χρειαστεί για την εκτέλεση της ποινής.
Το γεγονός της αστοχίας αυτής δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συνεργασία που έσπευσε να σχολιάσει πως «το αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν πρόκειται να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ. Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά».
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνει πως «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης» και αναφερόμενος στην «εξαφάνιση του Χρήστου Παππά» εκτιμά πως «το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει με το ερώτημα: «Θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους;»
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας