Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Σχολιάζοντας τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι χρειάζονται και οι Ελληνες και οι ξένοι επενδυτές Την αξία του δημόσιου σχολείου υπερασπίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Και ο Σταύρος τα... δικά του

Να καταθέσει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ζητάει εκ νέου από την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ την ίδια ώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε μια παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση, εξέφρασε την ελπίδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης «να μην έχει προσχωρήσει σε αυτή τη μικρή παρέα των ανόητων της πολιτικής που θεωρούν ότι η χώρα μπορεί να έχει μέλλον εκτός Ευρώπης».

«Είναι αδιανόητο να παίζει το πολιτικό μας σύστημα το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για τη συμφωνία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Από τη Σεβαστουπόλεως υποστηρίζουν ότι το αίτημά τους αυτό σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με αυτό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα δύο κόμματα που έχουν το άγχος να υπερασπιστούν την πολιτική που ακολούθησαν και να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. «Εμείς θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει υπογράψει η κυβέρνηση και να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή για το μέλλον της χώρας», σημειώνουν.

Από τα Χανιά όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς για τη φράση του Γ. Βαρουφάκη σε συνομιλία του με απλούς πολίτες περί «ρήξης», τόνισε ότι «αν λέει ακολουθήστε μας στη ρήξη με τα συμφέροντα, με τις συντεχνίες και με το παλιό σύστημα για να αλλάξουμε τη χώρα, τότε εμείς είμαστε μαζί του. Αν εννοεί ακολουθήστε μας στη ρήξη με τους εταίρους μας, τότε είναι κυριολεκτικά μόνος του, καθώς ελάχιστοι Ελληνες θα ακολουθήσουν μια πολιτική σύγκρουσης με την Ευρώπη».

Σχολιάζοντας τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι χρειάζονται και οι Ελληνες και οι ξένοι επενδυτές. «Εχουμε ανάγκη από ξεκάθαρους και διάφανους κανόνες για να μην παίρνουν τα έργα οι αρεστοί στα πολιτικά κόμματα. Να μην παίρνουν δηλαδή τα έργα οι συνήθεις ύποπτοι, τα λεγόμενα διαπλεκόμενα συμφέροντα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Και ο Σταύρος τα... δικά του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας