Με επίκεντρο τα οργανωτικά του ιδρυτικού συνεδρίου, έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή του, συνεδριάζει στις 10.30 το πρωί το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Το μεταβατικό ανώτατο όργανο του υπό συγκρότηση φορέα θα απασχολήσουν επίσης όλα τα μεγάλα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων η υπόθεση Novartis, το Μακεδονικό, καθώς και οι πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις με την Τουρκία στην περιοχή των Ιμίων. Ειδικά για το τελευταίο θέμα υπήρξε σύσκεψη χθες στη Χαριλάου Τρικούπη υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, ενώ ξεχωριστή παρέμβαση έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στο μικροσκόπιο των έξι μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Γεννηματά, Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος, Θεοδωράκης, Ανδρουλάκης, Καμίνης) πρόκειται να βρεθούν ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων η τελική επεξεργασία των κειμένων των διάφορων επιτροπών (καταστατικού, προγράμματος, διακήρυξης κ.λπ.), η κατάρτιση και επικαιροποίηση των κλιμακίων που θα περιοδεύσουν σε πόλεις της χώρας στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, οι κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, καθώς και η εκλογή συνέδρων που θα γίνει στις 4 Μαρτίου.
Το παραπάνω θέμα των αντιπροσώπων στο συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημεία τριβής, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Σταύρος Θεοδωράκης σκοπεύει να ζητήσει εκ νέου αλλαγή του προσφάτως συμφωνημένου σχεδίου. Σημειώνεται ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου είχαν αποφασιστεί συμβιβαστικά τα εξής: Οι σύνεδροι θα υπερβούν τους 5.000, εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι άμεσα εκλεγμένοι, 1.700 διορισμένοι, 400 προερχόμενοι από την Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς, 120 πρώην βουλευτές, 50 από την Επιτροπή Αλιβιζάτου, 650 από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και 200 σύνεδροι θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης, όπως ζητούσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ωστόσο, πηγές από το Ποτάμι τόνιζαν ότι αφ’ ενός καμιά απόφαση δεν είναι ειλημμένη και αφ’ ετέρου ο κ. Θεοδωράκης εξακολουθεί να έχει ενστάσεις, καθώς πιστεύει ότι το ζητούμενο δεν είναι να αναμετρηθούν οι μηχανισμοί του κάθε κόμματος, αλλά να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό σώμα και να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν όλα τα κόμματα με πολυφωνία.
Αρνητική θα είναι πάντως η απάντηση των υπόλοιπων μελών του οργάνου, τα οποία θα υπενθυμίσουν ότι η απόφαση έχει κλειδώσει και εξεδόθη σχετική εγκύκλιος. Συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να βάζει θέματα, ωστόσο άπαντες εργάζονται με βάση την υπάρχουσα απόφαση. Στην ίδια γραμμή κινείται η πλευρά της ΔΗΜΑΡ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας