Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέκρινε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την εκπαίδευση, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει σύντομα το δικό του σχέδιο, ενώ για τις πανελλαδικές εκτίμησε ότι θα καταργηθούν όσο και ο ΕΝΦΙΑ!

Μητσοτάκης: Ιδιωτικά κεφάλαια στα ΑΕΙ

Ως απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης διαβάζουν στη Ν.Δ. τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοίνωσε από το υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός.

Τη διαπίστωση εξέφρασε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. χθες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες για να κατακεραυνώσει ενώπιόν τους τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για να εξαγγείλει ότι σύντομα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει σε δημόσιο διάλογο το δικό του σχέδιο για την εκπαίδευση.

Από τις δηλώσεις του προκύπτει ότι στις προθέσεις της Ν.Δ. είναι να μπει ο ιδιωτικός τομέας στην ανώτατη εκπαίδευση διά της διάθεσης επιχειρηματικών κεφαλαίων στα ΑΕΙ. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στις προθέσεις του είναι η σύνδεση «της εκπαίδευσης με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα Πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι».

Των εξαγγελιών του προηγήθηκαν οι επικρίσεις για τα νέα επώδυνα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, καθώς σιγά σιγά το περιεχόμενο της όλης συμφωνίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τα «κρυφά» μέτρα

Επιμένοντας να το αποκαλεί «τέταρτο μνημόνιο» λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε τα υπόλοιπα μέτρα, πλην της μείωσης του αφορολογήτου και των περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για:

■ Δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

■ Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

■ Μειώσεις επιδομάτων και καταργήσεις φοροαπαλλαγών.

Για την εξαγγελία Τσίπρα περί κατάργησης των πανελλαδικών, ο αρχηγός της Ν.Δ. έκανε παραλληλισμό με την αλλοτινή υπόσχεση του σημερινού πρωθυπουργού περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.

Και του καταλόγισε ότι «χωρίς κανένα σχέδιο και καμία προετοιμασία, ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους». Η δήλωσή του κατέληξε με εξαγγελίες για τις δικές του προθέσεις όταν αναλάβει, όπως ευελπιστεί, τη διακυβέρνηση της χώρας. Εξαγγελίες που δίνουν το περίγραμμα των προθέσεών του για την εκπαίδευση, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον είναι σε επίπεδο γενικών αρχών.

Μην... παίζεις με τα παιδιά

Να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των υποψηφίων στις πανελλαδικές κάλεσε το Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας πως οι σχετικές αποφάσεις θα γνωστοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε από τον αρχηγό της Ν.Δ. «να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα “ποιοτικό δημόσιο σχολείο” - εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το “πάρεργο των φροντιστηρίων”».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μητσοτάκης: Ιδιωτικά κεφάλαια στα ΑΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας