Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο Μάριος Σαλμάς εμπλέκεται σε σκάνδαλο παραπεμπτικών | ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπόθεση Σαλμά: Τώρα «μιλούν» τα έγγραφα

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων της «Εφ.Συν.» σχετικά με τα παραπεμπτικά που εξέδωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς και ενώ μαίνεται η κόντρα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, νέα στοιχεία μέσω δημόσιων εγγράφων εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα αδειοδότησης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας του συγκεκριμένου ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, ιδιοκτησίας Αθανάσιου Αρβάλη, γαμπρού του νυν βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, στις 19.2.2015 ο Γιώργος Πατούλης ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας υπογράφει τη βεβαίωση λειτουργίας του «ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία Ε.Ε.».

Στην ανωτέρω εταιρεία, που συστεγάζεται με το ιδιωτικό ορθοπεδικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, λειτουργούν, βάσει της απόφασης 4775 του Ιατρικού Συλλόγου, δύο τμήματα: ένα για απεικονίσεις (υπερήχους) και ένα δεύτερο, διαγνωστικής αρθροσκόπησης με επιστημονικά υπεύθυνο τον ορθοπεδικό γιατρό Χρήστο Μαρκόπουλο.

Οπως προκύπτει από έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα η «Εφ.Συν.», βάσει νόμου, φαίνεται ότι δεν επιτρέπεται σε διαγνωστικό κέντρο να πραγματοποιεί την ιατρική πράξη της διαγνωστικής αρθροσκόπησης. Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης καθώς όλοι οι ασθενείς του Μάριου Σαλμά κατευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, το οποίο στη συνέχεια αποζημιωνόταν για τις υπερκοστολογημένες εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο αθλητίατρος Σαλμάς δεν θα μπορούσε να αποζημιωθεί απευθείας από το Δημόσιο καθώς είχε κλείσει η λίστα των συμβεβλημένων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ την αναφερόμενη περίοδο. Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως αποδεικνύεται πως είχε προκαλέσει ήδη ερωτήματα και υπηρεσιακό έλεγχο πολύ πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

• Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπόθεση Σαλμά: Τώρα «μιλούν» τα έγγραφα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας