Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
© Jorisvo | Dreamstime.com

Μήνυμα διακοινοβουλευτικής συνεργασίας από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ

Την πρώτη συνάντηση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ (European Affairs Network) διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υπεύθυνος για τις σχέσεις του με τα εθνικά κοινοβούλια, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στόχος της συνάντησης αυτής, στην οποία μετείχαν βουλευτές εθνικών κομμάτων που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του ΕΛΚ, ήταν να δοθεί ένα μήνυμα για στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και των εθνικών κοινοβουλίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ αποτελεί την πλατφόρμα διαλόγου των ευρωβουλευτών με βουλευτές από τις Κ.Ο. του ΕΛΚ στα εθνικά κοινοβούλια και στόχος του είναι η ανάπτυξη ζητημάτων που απασχολούν την ευρωπαϊκή και εθνική ατζέντα.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση υπήρξε ενημέρωση των εθνικών αντιπροσώπων και των μελών του Ευρωκοινοβουλίου για τις εξελίξεις στο Brexit από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ, καθώς και από τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων και πρώην πρόεδρο του Ε.Κ., Αντόνιο Ταγιάνι, την Ιρλανδή αντιπρόεδρο του Ε.Κ., Μαϊρίντ Μακ Γκίνες, και την εκπρόσωπο του ΕΛΚ στο Brexit Steering Group, Ντανούτα Χούμπνερ.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία η ανταλλαγή απόψεων και η συχνή επικοινωνία σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, προσθέτοντας πως «με τον τρόπο αυτό, θα αποδείξουμε ότι η Ε.Ε. δεν είναι κάτι απόμακρο ή γραφειοκρατικό όπως φαντάζει στα μάτια των πολιτών. Δέσμευσή μας είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα της κάθε κοινωνίας ξεχωριστά και στο σύνολό τους, για την επίλυσή τους στις Βρυξέλλες, θεσμική πρωτεύουσα της Ε.Ε. και τόπο λήψης των αποφάσεων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε η Ευρώπη να επιδρά θετικά στη ζωή των συμπολιτών μας, κυρίως των νέων ανθρώπων».

Η επόμενη συνάντηση, με πρωτοβουλία του Β. Μεϊμαράκη, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα ενημερώσει τους προέδρους των Κ.Ο. του ΕΛΚ στα εθνικά κοινοβούλια για τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήνυμα διακοινοβουλευτικής συνεργασίας από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας