Συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους να διαδηλώσουν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η ΑΔΕΔΥ μαζί με συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».
Τονίζει ότι «πρόκειται για μια συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό».
Και καταλήγει πως το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς μεσολαβεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Στο συλλαλητήριο, έπειτα από ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ συμφώνησαν να συμμετράσχουν οι ΓΣΕΕ, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων κ.ά.
Σήμερα ο ΔΣΑ κάλεσε και του δικηγόρους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κατά του νέου Ασφαλιστικού, εκφράζοντας, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος» και απορρίπτοντας «απόλυτα και κατηγορηματικά το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα».
Η προσυγκέντρωση του ΔΣΑ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του, Ακαδημίας 60, και στην εν συνεχεία πανδικηγορική-πανεπιστημονική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.
Ανακοίνωση ΛΑ.Ε.
Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, η οποία σημειώνει ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, είναι σε απόλυτη συνάφεια τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς Νόμους (Νόμοι Λοβέρδου)».
Τονίζει ότι με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς η κυβερνητική πρόταση «θα χειροτερεύσει», και θα φέρει περαιτέρω μειώσεις σε συντάξεις, αύξηση ορίων ηλικίας και κατά συνέπεια ακραία φτώχεια.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας