Ο νέος περιβαλλοντικός κανονισμός ισχύει για τα επιβατηγά πλοία άνω των 5.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που εκτελούν δρομολόγια σε νησιά άνω των 200.000 κατοίκων, καθώς και στις γραμμές που συνδέουν την Ελλάδα με άλλες χώρες. Στην Ελλάδα έχει δοθεί εξαίρεση έως το 2029 στα πλοία της ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν λιμάνια νησιών με λιγότερους από 200.000 κατοίκους και γι’ αυτό οι αυξήσεις θα ισχύσουν μόνο για την Κρήτη.
Ηδη ο Ομιλος Γκριμάλντι και ο Ομιλος Attica, τα πλοία των οποίων εκτελούν δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία αλλά και στην Κρήτη, ενημέρωσαν για τις αυξήσεις σε πρώτη φάση στις γραμμές της Αδριατικής. Οι προσαυξήσεις των δύο εταιρειών στα φορτηγά κυμαίνονται ανάλογα με τη γραμμή από 1,50 ευρώ ανά γραμμικό μέτρο στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Μπάρι (και το αντίστροφο) μέχρι 5,70 ευρώ στη γραμμή Πάτρα-Αγκόνα. Στους επιβάτες ο Ομιλος Attica Group ανακοίνωσε προσαύξηση στην τιμή του εισιτηρίου 4-12 ευρώ ανάλογα με τη γραμμή.
Το ETS συμπεριλαμβάνεται στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης «Fit for 55» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 και με μακροπρόθεσμο στόχο μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού προβλέπει ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, θα πρέπει να αγοράζουν δικαιώματα ρύπων που καλύπτουν το 100% των εκπομπών αερίων τους σε ταξίδια εντός της Ε.Ε. και το 50% των εκπομπών τους σε ταξίδια όπου είτε ο λιμένας αναχώρησης είτε ο λιμένας άφιξης είναι εκτός της Ε.Ε., για να αντισταθμίσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν τα πλοία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει μια τριετής περίοδος προσαρμογής, κατά την οποία οι εταιρείες θα μπορούν να αγοράζουν δικαιώματα εμπορίας ρύπων ως ακολούθως: Το 2024 για το 40% των εκπομπών. Το 2025 για το 70% των εκπομπών. Το 2026 για το 100% των εκπομπών.
Τέλος, οι εταιρείες διευκρινίζουν ότι η χρέωση ETS αποδίδεται απευθείας στην Ε.Ε. ως μέρος της πληρωμής του ETS για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, ωστόσο για ακόμα μία φορά επιβαρύνονται οι επιβάτες και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων, που από τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου βλέπουν ακριβότερα τα εισιτήριά τους και πολύ σύντομα θα το δουν και όσοι ταξιδεύουν προς και από την Κρήτη.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας