Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση δέχεται την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, που σημαίνει μαύρη τρύπα 2 δισ. κάθε έτος στα Ταμεία | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο ίδιο έργο θεατές...

Ούτε ρούχα δεν άλλαξε ο Μανωλιός στην κοινωνική ασφάλιση, αφού η κυβέρνηση, έστω με την παρέμβαση του Eurogroup, έστω και ένα μήνα μετά την πτώση των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, παρέλαβε τη σκυτάλη πορευόμενη στα ίδια μονοπάτια και προσπαθεί να «σώσει» το ασφαλιστικό με τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές της τελευταίας 25ετίας.

Ετσι ο κ. Βαρουφάκης, πίσω από τις βαρύγδουπες φράσεις από τις οποίες ξεχύνεται δυσνόητη επιστημοσύνη:

●δεσμεύτηκε να μετατρέψει το σύστημα σε κεφαλαιοποιητικό από αναδιανεμητικό (στην πράξη σημαίνει μείωση στις συντάξεις)

●δέχθηκε να καταργήσει τους κοινωνικούς πόρους (που σημαίνει μαύρη τρύπα 2 δισ. κατ’ έτος στα ασφαλιστικά των ταμείων)

●συγκατένευσε να μειωθούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

●συνέπλευσε στο να επεκταθεί ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σημαίνει (όπως ήθελαν Σαμαράς-Βενιζέλος) ότι επιδιώκεται να αντικατασταθεί το σύστημα προνοιακών παροχών, που κόστιζε περισσότερο στο κράτος, με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και έτσι θα μειωθεί η παροχή κοινωνικής πολιτικής στους αδύναμους προς όφελος του χρέους

●αποδέχτηκε τον εξορθολογισμό των παροχών, που σημαίνει δραστικός περιορισμός στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα

●διατράνωσε την πίστη του στις ενοποιήσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (ένα αναμφίβολα ορθό μέτρο, που όμως μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκε απλώς και μόνο για να μειωθούν οι ασφαλιστικές παροχές).

Η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού προγράμματος, αναγράφεται στο e-mail που συνεχίζει: «Οι ελληνικές αρχές θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε επιχειρησιακά μέτρα για την ενοποίηση και εξισορρόπηση πολιτικών συνταξιοδότησης και την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, αλλά και των κινήτρων που αυξάνουν σε υπερβολικό βαθμό την πρόωρη συνταξιοδότηση στον χώρο της οικονομίας, και πιο συγκεκριμένα στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα».

Οπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, οι δηλώσεις για κατάργηση των μνημονιακών νόμων 3863/2010 και 3865/2010, που αποτελούν τη βάση για το ψαλίδισμα των παροχών στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπονται σε πομφόλυγες...

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο ίδιο έργο θεατές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας