Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει σκορπίσει ανησυχία σε όλον τον πλανήτη, με τις ανακοινώσεις του για επιβολή δασμών σε συγκεκριμένες χώρες: ένας γεγονός που οδήγησε σε βουτιά τα διεθνή χρηματιστήρια, υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου.
Τώρα, ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση του θα επιβάλει δασμούς 27% στα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Νομπόα αναφέρει ότι είναι υπέρ της αύξησης των αγαθών που διακινούνται μεταξύ χωρών, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με το Μεξικό, «αλλά όχι όταν υπάρχει εκμετάλλευση». Όπως πρόσθεσε, «μέχρι να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, θα ισχύουν δασμοί 27%».
Πέρυσι, οι δύο χώρες είχαν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις, όταν ο Νομπόα διέταξε την έφοδο αστυνομικών στη μεξικανική πρεσβεία στο Κίτο για να συλληφθεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Ισημερινού, Χόρχε Γκλας.
→ Στον Ισημερινό διεξάγεται την Κυριακή ο πρώτος γύρος των γενικών εκλογών, με τον Ντανιέλ Νομπόα να διεκδικεί την παραμονή του στον προεδρικό θώκο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας