Θετική ανταπόκριση είχε στη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων η έκκληση της προέδρου Φον Ντερ Λάιεν για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής των κοινωνικών εταίρων το επόμενο έτος με στόχο και την επαναφορά του οράματος του Ζακ Ντελόρ για μια κοινωνική Ευρώπη σε τροχιά.
«Ωστόσο δεν υπάρχουν λύσεις για τους εργαζόμενους που παλεύουν σήμερα με την κρίση του κόστους ζωής ή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο ήταν οι τρέχουσες προτάσεις της Ε.Ε. για την επανεισαγωγή των δημοσιονομικών κανόνων» αναφέρει η ΣΕΣ.
«Πολλά διακυβεύονται: η επιστροφή στη λιτότητα θα αναγκάσει τα κράτη-μέλη να κάνουν περικοπές 45 δισεκατομμυρίων, οδηγώντας σε λιγότερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερους μισθούς, υποχρηματοδοτούμενες υπηρεσίες και λιγότερες επενδύσεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Επιπλέον κάνει λόγο «για προσπάθεια απορρύθμισης των ΜΜΕ με έλεγχο ανταγωνιστικότητας από ένα αδιαφανές συμβούλιο, το οποίο δεν είναι δημοκρατικό. Αυτό ενέχει κίνδυνο να μη σημειωθεί πρόοδος στα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας