Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, θα βρίσκεται στην Κίνα από αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου ως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Κατόπιν θα ταξιδέψει στην Ινδονησία (4 Σεπτεμβρίου-7 Σεπτεμβρίου) και στην Ινδία (8 Σεπτεμβρίου-10 Σεπτεμβρίου), αντίστοιχα για τις συνόδους του ASEAN και της G20, κατά την ίδια πηγή.
Τον περασμένο μήνα, ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον αναθεώρησε προς το ελαφρά καλύτερο τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023, επικαλούμενος την ανθεκτικότητα της δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, όμως προειδοποίησε πως προκλήσεις σκοτεινιάζουν τη μεσοπρόθεσμη προοπτική.
Το ΔΝΤ αναμένει πλέον παγκόσμια ανάπτυξη 3% το 2023, ρυθμό ελαφρά αυξημένο (κατά 0,2%) σε σύγκριση με την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Απρίλιο. Ωστόσο διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή του για το 2024, επίσης στο 3%.
Ο οργανισμός άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο (5,2% φέτος), μετά το 3% του 2022, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ωστόσο αναμένει πως η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί στο 4,5% το 2024 και προειδοποιεί πως η απόδοσή της είναι κατώτερη της αναμενόμενης, ενώ παραμένει ο κίνδυνος βαθύτερης συρρίκνωσης λόγω των προβλημάτων στον τομέα των ακινήτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας