Σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που παρακρατούν οι τράπεζες της Ε.Ε., τα μέτρα δηλαδή ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Πρόκειται για 767 εκατ. ευρώ για τα οποία το τελικό -τυπικό- «ok» θα δώσει το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). Πριν την συνεδρίαση ο Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.
Οι ΥΠ.ΟΙΚ. θα συζητήσουν την πρόσφατη, 12η έκθεση, αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για τη χώρα μας, όπως επίσης τις εκθέσεις μετα-προγραμματικής εποπτείας της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, τα συμπεράσματα της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ευρωζώνη, στο πλαίσιο του άρθρου 4, καθώς και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις συστάσεις για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης το 2022.
Ακόμη, προβλέπεται να εξεταστεί η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της ευρωζώνης, επί τη βάσει των Προσχεδίων Προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει τα κράτη-μέλη για το προσεχές έτος. Επιπροσθέτως, θα συμφωνηθεί το πρόγραμμα εργασιών του Eurogroup για το 1ο εξάμηνο του 2022.
Σημειώνεται πως η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει στους υπουργούς τις συστάσεις της ομάδας για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας