Σε... μαραθώνιο εξελίχθηκε η διαδικασία προσομοίωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι εκπρόσωποι των υποψηφίων διατύπωσαν αρκετές ενστάσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες. Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει αρκετά η διαδικασία.
Τελικά, μετά από περίπου επτά ώρες αντεγκλήσεων και ενστάσεων, η προσομοίωση ολόκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Εκ μέρους του κυβερνητικού σχεδιασμού, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και κατά την σημερινή μέρα, διεξάγονταν εργασίες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς η δημοπρασία θα διεξαχθεί σε μία κλειστή και καλά φυλασσόμενη ΓΓΕΕ.
Από την πλευρά των... καναλαρχών πάντως οι προσπάθειες να καθυστερήσει ή ακόμη και να τορπιλιστεί η διαδικασία ήταν αρκετές. Αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για τις κάμερες που υπήρχαν έξω από τις αίθουσες ζητώντας την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών
Δεδομένων, ενώ, στη συνέχεια, αμφισβήτησαν τη διεθνή πιστοποίηση της Singular Logic.
Αφού ηρέμησαν τα πράγματα και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, πάντως, η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Θα υπάρξει νέα προσομοίωση τη Δευτέρα, ενώ ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου.
Νέο ραντεβού στο ΣτΕ
Αύριο, ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παρουσιαστούν οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής ενώ τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και
Επικρατείας επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας