Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Thibault Camus

Press Cafe: Το τηλεβαρόμετρο της εβδομάδας

Ο τελικός του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς στην ΕΡΤ1 έφτασε στο 41,6% στο δυναμικό κοινό και στο 40,9% για το σύνολο του κοινού.

Στο ERTFLIX τον αγώνα παρακολούθησαν 447.564 θεατές, με τους μισούς (221.000) μέσα από κινητά και tablets. Το 32% του συγκεκριμένου (online) κοινού ανήκε στις ηλικίες 18-34

Το Star λόγω των τελικών του «Master Chef» και η ΕΡΤ λόγω των ζωντανών μεταδόσεων του Roland Garros και κυρίως των αγώνων του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της τηλεθέασης της προηγούμενης εβδομάδας. Ο ΣΚΑΪ είναι σε πτώση, γιατί πόσο Survivor να αντέξεις, ενώ ο ΑΝΤ1 περιμένει τώρα με το Euro για να κερδίσει κάποιους πόντους.

Στις λίστες που ακολουθούν, δείτε πόσο ψηλά είναι τα «άλλα κανάλια», δηλαδή τα τοπικά, τα συνδρομητικά κ.ο.κ.

●24ΩΡΟ (18-54)

  1. STAR 15,5%
  2. ΑΝΤ1 13%
  3. ΣΚΑΪ 11,9%
  4. ALPHA 10,7%
  5. MEGA 7,1%
  6. ΕΡΤ1 6,3%
  7. OPEN 5,9%
  8. ΕΡΤ3 2,7%
  9. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 1,9%
  10. ΕΡΤ2 1,2%
  11. ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 23,9%

●PRIME TIME (18-54)

  1. STAR 20,9%
  2. ΑΝΤ1 14,6%
  3. ΣΚΑΪ 13,5%
  4. ALPHA 9,8%
  5. MEGA 6,1%
  6. OPEN 5%
  7. ΕΡΤ3 3,7%
  8. ΕΡΤ1 3,6%
  9. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 2,1%
  10. ΕΡΤ 20,9%
  11. ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 19,8%

▶ Για τη σημερινή απεργία

Η ΠΟΣΠΕΡΤ: Επειδή η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα χωρίς προσχήματα προχωρά στην κατά μέτωπο σύγκρουση με την κοινωνία, δηλαδή τους ταξικούς της εχθρούς. Επειδή η κυβέρνηση, με όπλο αυτή τη φορά το νομοσχέδιο Μητσοτάκη – ΣΕΒ, θα αποπειραθεί να δώσει τη χαριστική βολή στα εργατικά και συνταγματικά δικαιώματά μας, γι’ αυτό και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με 24ωρη απεργία και μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία, κόντρα σε αυτούς που τη βλέπουν σαν λάφυρο εξουσίας, σαν ένα κυβερνητικό παραμάγαζο – φροντιστήριο λογοκρισίας και προπαγάνδας, ουρά της digea και των εργολάβων, λιβάδι των ιερών αγελάδων του Μαξίμου και των λύκων της διαπλοκής. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, όσους Χατζηδάκηδες κι αν βάλουν να νομοθετούν υπέρ των λίγων, όσους καναλάρχες και να ταΐσουν για το νανούρισμα των πολλών, όσους συνδικαλιστές και να εξαγοράσουν για παίξουν τον ρόλο του πεμπτοφαλαγγίτη.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ: Η κυβέρνηση προβάλλει την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας και τη θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας, μέσω της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 «για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές», επιχειρώντας να πείσει τον κόσμο της δουλειάς ότι δείχνει ευαισθησία για τα έμφυλα προβλήματα, τη σεξουαλική βία και την ανισότητα στους χώρους δουλειάς. Ψέματα κι υποκρισία. Η πραγματικότητα εμπεριέχει «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», «διευθέτηση της σεξουαλικής κακοποίησης» και «συνεννόηση» με τους εργοδότες για τα πάντα, ακόμα και για τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας!

▶ Η πρώτη εκπομπή «Το σχόλιο του Τρίτου»

Αλλο ένα διαμαντάκι από το σπουδαίο Αρχείο της ΕΡΤ, που το αξιοποιεί θαυμάσια η ομάδα του Βασίλη Αλεξόπουλου. Ανέβηκε χθες, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι (27 χρόνια!). Πρόκειται για το πρώτο πρώτο σχόλιο του «Τρίτου», με τίτλο «Η καινούργια μορφή ενός Προγράμματος και οι ελέφαντες», που μεταδόθηκε στις 30 Απριλίου 1978. Από εκείνα τα περίφημα σχόλια του Μάνου Χατζιδάκι, που έχουν αφήσει εποχή. Ηταν η εβδομαδιαία εκπομπή πεντάλεπτων σχολίων του συνθέτη στο Τρίτο Πρόγραμμα, τις Κυριακές το μεσημέρι, από το 1978 ώς το 1980.

«Το πεντάλεπτο σχόλιο του Τρίτου, κάθε Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, και την επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 8 βράδυ, δεν είναι πολιτικό, όπως νόμισαν μερικοί σαν το πρωτοαναγγείλαμε. Είναι η πολιτική του Τρίτου πάνω στα διάφορα καλλιτεχνικά και κοινωνικά θέματα του τόπου», έγραψε το έντυπο, που τυπωνόταν με ευθύνη του Τρίτου Προγράμματος εκείνα τα χρόνια. «Φυσικά, το ύφος των σχολίων δεν διεκδικεί βραβείο εκλαϊκευμένης έκφρασης, χωρίς πάλι αυτό να σημαίνει πως είναι δυσνόητο και βαρυσήμαντο. Απλούστατα, είναι ένα παιχνίδι εκφραστικό που φιλοδοξεί να παρέχει, να παρουσιάζει με τρόπο ευχάριστο την, κατά την κρίση του Τρίτου, σωστή άποψη του ‘‘θέματος’’». («Τρίτο Πρόγραμμα», τεύχος 2, 6-12 Μαΐου 1978)

▶ Νέο, σύγχρονο site για τον ΑΝΤ1

Ολοκαίνουργιο site για τον ΑΝΤ1, που θυμίζει αρκετά στη δομή του τις διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες. Εκεί βρίσκονται διαθέσιμα on demand τα δελτία ειδήσεων, οι ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές της φετινής σεζόν, ένα μέρος της ταινιοθήκης του και, φυσικά, η live stream μετάδοση του -κοινής ιδιοκτησίας- Μακεδονία TV.

Στο site μπορούμε να βλέπουμε και ζωντανά τους αγώνες του Euro αλλά και τις -μέτριες προς το παρόν- εκπομπές του καναλιού για το Euro 2020. Το ωραίο είναι που βλέπουμε και παλαιότερες αναμετρήσεις της διοργάνωσης, όπως ο τελικός της (πάλαι ποτέ ένδοξης) Τσεχοσλοβακίας με τη Δυτική Γερμανία από το μακρινό 1976, της Ελλάδας με την Πορτογαλία από το 2004 και της Πορτογαλίας με τη Γαλλία από το 2016, σε περιγραφή του Νίκου Παπαδογιάννη.

Ευτυχώς, πάντως, οι μεταδόσεις των αγώνων του Euro έστρωσαν, γιατί οι πρώτες αναμετρήσεις είχαν πολλά προβλήματα. Το κανάλι τα άκουσε για τα καλά στα social media, με πολλούς να διαμαρτύρονται κυρίως για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ματς της πρεμιέρας (Ιταλία - Τουρκία) δεν εμφανιζόταν διαρκώς το χρονόμετρο και το σκορ στην οθόνη. «Βάλτε καμιά επανάληψη του Κωνσταντίνου κι Ελένης και αφήστε το Euro», τους έγραψε κάποιος, ο πιο ήπιος θα έλεγα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Press Cafe: Το τηλεβαρόμετρο της εβδομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας