Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Το γαλλικό περιοδικό «Courrier International» κατατάσσει τα δύο πρωτοσέλιδα της «Εφ.Συν.» για τη σφαγή στο «Charlie Hebdo» και τη διαδήλωση στο Παρίσι μεταξύ των κορυφαίων καλύτερων διεθνώς

Διακρινόμαστε και εκτός συνόρων

Ιδιαίτερη διάκριση για την «Εφημερίδα των Συντακτών» από το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό διεθνών θεμάτων «Courrier International», το οποίο στην ειδική εκδοσή του για την επίθεση στο Παρίσι και το «Charlie Hebdo» δημοσίευσε δύο δικά μας πρωτοσέλιδα, κατατάσσοντάς τα ανάμεσα στα 10 και 20 καλύτερα, αντίστοιχα, μεταξύ εφημερίδων από ολόκληρο τον πλανήτη.

Πρόκειται για το φύλλο που κυκλοφόρησε την επομένη της επίθεσης (8 Ιανουαρίου) με το σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη να δεσπόζει στην πρώτη σελίδα και αποκλειστική συνέντευξη της ανταποκρίτριας του «Charie Hebdo» στην Αθήνα, καθώς και το φύλλο της 12ης Ιανουαρίου με τον τίτλο «Δεν φοβόμαστε», που απεικονίζει την ογκωδέστατη διαδήλωση στο Παρίσι και ειδικότερα το πανό με τα μάτια του αδικοχαμένου σκιτσογράφου Σαρμπ.

Η επιλογή του πρωτοσέλιδου της «Εφημερίδας των Συντακτών» έγινε ανάμεσα σε εφημερίδες-κολοσσούς, όπως οι «El Pais», «La Stampa», «Τimes», «Tageszeitung», «Independent», αλλά και κορυφαία περιοδικά, όπως τα «Economist» και «New Yorker». Το συγκεκριμένο τεύχος του, Νο. 1263, περιέχει δεκάδες αναλύσεις ευρωπαϊκών, αμερικανικών, αραβικών και ασιατικών εφημερίδων, οι οποίες επιχειρούν να «πιάσουν» από κάθε σκοπιά το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τη διεθνή επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.

To «Courrier International» εκδίδεται από τον όμιλο της «Le Monde» κι εδώ και σχεδόν 30 χρόνια έχει γράψει τη δική του ιστορία. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του περιοδικό, καθώς μεταφράζει και παρουσιάζει επιλεκτικά άρθρα από 1.500 πηγές (οι περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά) απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη. Ανήκει στην εκδοτική εταιρεία της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διακρινόμαστε και εκτός συνόρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας