Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες ότι η Δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην στενού συμμάχου του Ταγίπ Ερντογάν και μετέπειτα σφοδρού αντιπάλου του, ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1999, θεωρείται από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ερντογάν ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την «απόπειρα πραξικοπήματος» που ενορχήστρωσαν οι «τρομοκράτες» οπαδοί του φιλελεύθερου ιμάμη μέσα από τους μηχανισμούς του κράτους. Ετσι δικαιολογεί τις διώξεις όσων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.
Πέρα από τον Γκιουλέν και τους οπαδούς του, η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει δικαστές, αστυνομικούς, οπαδούς της Μπεσίκτας, αλλά και «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους. Δικαστήριο χθες αποφάσισε την κράτηση του επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου τηλεοπτικού σταθμού «Σαμανίογλου» και πολλών άλλων δημοσιογράφων ως «μελών τρομοκρατικής οργάνωσης».
Ελεύθερος αφέθηκε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Zaman», Εκρέμ Ντουμανλί, μετά τη διεθνή κατακραυγή και τις διαμαρτυρίες της Ε.Ε. και των διεθνών ΜΜΕ. Σε επιστολή του ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκει η «Zaman» και ο τηλεοπτικός σταθμός «Σαμανίογλου» καταγγέλλει το κυβερνητικό «κυνήγι μαγισσών» και την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας