«Καλή» είναι η πιθανότητα τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ έγραψε την Παρασκευή στο Truth Social ότι συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με το θέμα αυτό, και ότι υπάρχει πλέον καλή πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος.
Ο Τραμπ εξήρε τις «καλές και παραγωγικές συζητήσεις» μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Μένει να αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για επαφές των δύο προέδρων απευθείας ή για διμερείς επαφές των διπλωματικών αρχών των δύο χωρών.
Ωστόσο στην ίδια ανάρτηση προειδοποιεί ότι χιλιάδες ουκρανικά στρατεύματα είναι «περικυκλωμένα» από τον ρωσικό στρατό, λέγοντας ότι βρίσκονται σε «πολύ κακή και ευάλωτη θέση».
Αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε από τον Πούτιν «να σώσουν τις ζωές τους», προσθέτοντας: «Αυτό θα ήταν μια φρικτή σφαγή "που δεν έχει ξαναγίνει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"».
«Είχαμε πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χθες, και υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα αυτός ο φρικτός, αιματηρός πόλεμος να τελειώσει επιτέλους. Αλλά αυτή τη στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες είναι τελείως περικυκλωμένοι από τον ρωσικό στρατό, σε πολύ άσχημη και ευάλωτη θέση. Ζήτησα έντονα από τον Πρόεδρο Πούτιν να σώσουν τις ζωές τους. Αυτό θα ήταν μια φρικτή σφαγή, που δεν έχει ξαναγίνει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Θεός να τους ευλογεί όλους!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτησή του.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας