Η ΕΕ συνεχίζει να παραμένει ένας από τους κορυφαίους χορηγούς ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως. Με περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους να εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια το 2025, η ΕΕ ανακοινώνει σήμερα έναν αρχικό προϋπολογισμό ανθρωπιστικής βοήθειας για το 2025 ύψους 1,87 δισ. ευρώ. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα διατεθεί για τις πιο πιεστικές κρίσεις στον κόσμο, ιδίως στη Μέση Ανατολή, όπως στη Γάζα και τη Συρία, καθώς και στην Ουκρανία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και την Ασία και τον Ειρηνικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερες από 100 χώρες, φτάνοντας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Η βοήθειά της παρέχεται μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων-εταίρων, όπως ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμοί (συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του ΟΗΕ) και εξειδικευμένοι οργανισμοί στα κράτη μέλη.
Η Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων, Hadja Lahbib, δήλωσε: «Με περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια το 2025, η ΕΕ τηρεί τη δέσμευσή της να βοηθήσει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ως κορυφαίος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων, Hadja Lahbib, δήλωσε: «Με περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια το 2025, η ΕΕ τηρεί τη δέσμευσή της να βοηθήσει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ως κορυφαίος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής μας βοήθειας θα στηρίξει τους εταίρους μας επί τόπου - την οικογένεια του ΟΗΕ, την οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου, τις διεθνείς και τοπικές κυβερνήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις - για να παράσχουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης που σώζει ζωές, όπου χρειάζεται. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη: η χρηματοδότηση δεν αρκεί - πρέπει να μπορούμε να προσεγγίσουμε τους πιο ευάλωτους. Και γι' αυτό, υπάρχει επείγουσα ανάγκη όλα τα μέρη να σεβαστούν το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας