Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πουτιν δήλωσε σήμερα πως θα πρέπει να περάσει «λίγες ημέρες» σε αυτοαπομόνωση αφού δεκάδες άνθρωποι στο περιβάλλον του νόσησαν με Covid-19, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Στο περιβάλλον μου (...) δεν είναι ένας ούτε δύο, αλλά δεκάδες αυτοί που αρρώστησαν από τον κορονοϊό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας, ο οποίος πραγματοποιεί σύνοδο κορυφής στην Ντουσαμπέ του Τατζικιστάν. Αρχικά σχεδίαζε να συμμετάσχει δια ζώσης σ' αυτή τη σύνοδο κορυφής, πριν καταγραφούν τα κρούσματα του κορονοϊού στο στενό του κύκλο αυτή την εβδομάδα. Μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό πόση έκταση είχαν τα κρούσματα στο περιβάλλον του Πούτιν ούτε για πόσο θα παρέμενε σε απομόνωση.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να παραμείνει ακόμη στην απομόνωση «για λίγες ημέρες».
Προχθές, Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πως πρέπει να απομονωθεί και να ματαιώσει τη συμμετοχή του σε συνόδους κορυφής επειδή ήρθε σε επαφή μ' ένα συνεργάτη που νόσησε με Covid-19 και είχε πει πως υπολογίζει στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για να μην αρρωστήσει.
Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου είχε μόλις πρόσφατα επαναλάβει τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Πριν από μερικές εβδομάδες, έφερνε σε πέρας τη συντριπτική πλειονότητα των υποχρεώσεών του μέσω τηλεδιασκέψεων και τα ελάχιστα άτομα που μπορούσαν να τον συναντούν έπρεπε να παραμένουν σε απομόνωση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας