Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής υπογραμμίζει την ανάγκη ενιαίων διαδικασιών και υπηρεσιών όσον αφορά το άσυλο, διαφορετικά «δεν έχει κανένα νόημα η ιδέα της ανακατανομής μέσω ποσοστώσεων» καθώς, όπως εξηγεί, «όσοι κατανεμηθούν στην Πολωνία θα έρχονται γρήγορα και πάλι πίσω στη Γερμανία».
Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «μέχρι τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Ευρώπη σημαίνει (σ’ αυτό το θέμα) και μία μεγάλη διαφορετικότητα ως προς τις τοποθετήσεις. Η Πολωνία είχε διαφορετικές εμπειρίες απ’ ό,τι εμείς και προσεγγίζει τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστούμε».
Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου καταθέτει επίσης στη «Welt» τις απόψεις του για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Γάλλου προέδρου Mακρόν.
«Είναι αλήθεια ότι ο Mακρόν έδωσε μια δυνατή ώθηση στην ιδέα του να προχωρήσει η Ευρώπη προς τα εμπρός. Το χάρισμά του, ο τρόπος του να κινητοποιεί τους πολίτες, είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Εμείς οι Γερμανοί χρειαστήκαμε λόγω της μεγάλης διάρκειας της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης περισσότερο χρόνο για την απάντηση. Τώρα πρέπει να την δώσουμε» τονίζει και προσθέτει:
«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη κι επίσης μια δυναμική Ευρώπη. Στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, όπως επίσης και στην οικονομική και νομισματική πολιτική, πρέπει να σταθεροποιήσουμε το νόμισμά μας και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση. […]
Η περισσότερη αλληλεγγύη είναι κάτι θετικό. Αλλά μόνον εφόσον δεν αποδυναμώνει τη διαθεσιμότητα όλων να προβούν σε μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό και δεν γίνεται απλώς να "κοινοτικοποιούνται" οι συνέπειες διαφόρων οικονομικών και δημοσιονομικών αποφάσεων. […]
Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να "μεταθέσουμε" (μέρος από) την εθνική κυριαρχία μας; Είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε τις ευρωπαϊκές συνθήκες; […] Ήδη εδώ και χρόνια είχα προτείνει: εφόσον δεν μπορούμε να πετύχουμε τροποποίηση των συνθηκών, ας μετεξελίξουμε τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς προστασίας του ευρώ σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Στο μεταξύ όλοι συμφωνούν- και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ο Mακρόν. Όμως καθώς δεν μπορεί να μεταφερθεί αυτό το ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στο ευρωπαϊκό δίκαιο, θα πρεπε να παραμείνει μια διακυβερνητική συμφωνία».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας