Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.2° 19.6°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.0°
2 BF
73%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
19.0° 17.7°
2 BF
77%
Ιωάννινα
Ασθενής ομίχλη
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
75%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
0 BF
72%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
1 BF
73%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
21.4° 20.5°
5 BF
56%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 15.5°
3 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
69%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
0 BF
68%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.6° 17.3°
1 BF
57%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.3°
0 BF
55%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
2 BF
71%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
1 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Στρατιωτική παρέλαση στο Μπακού | AP PHOTO

Ακόμα πιο κοντά το Αζερμπαϊτζάν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ εξέφρασε την Παρασκευή τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας «Διακοινοβουλευτικών» Σχέσεων Αζερμπαϊτζάν – «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». 

Υπενθυμίζεται ότι μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει επισήμως το ψευδοκράτος, ωστόσο το Αζερμπαϊτζάν ανήκει στις χώρες που αναβαθμίζουν σταδιακά τις σχέσεις τους με το παράνομο μόρφωμα στα Κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η παραπάνω κίνηση όπως και άλλες που προηγήθηκαν από πλευράς Μπακού εκτιμάται πως εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Άγκυρας να κανονικοποιηθεί η διαδικασία μαζί και η συζήτηση για αναγνώριση του ψευδοκράτους, το οποίο είναι ξεκάθαρα έκνομο με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και όλα τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Μάλιστα, η χρονική συγκυρία δεν φαίνεται τυχαία, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, παραμονές της αναχώρησής του για τις ΗΠΑ είπε, σε συνέντευξη του στην βρετανική Daily Telegraph ότι η «ΤΔΒΚ» ενδέχεται σύντομα, κατά την έκφρασή του, να αναγνωριστεί από το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Πρόκειται πάντως για μια νέα εκδοχή μιας εκτίμησης που έχει ακουστεί πολλές φορές στα κατεχόμενα, χωρίς να επαληθεύεται.

► Ο Τατάρ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Παρασκευή, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Τατάρ μιλώντας σε ανταποκριτές ανέφερε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες του επιβεβαίωσε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κοινό έδαφος για την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακόμα πιο κοντά το Αζερμπαϊτζάν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας