Η Λουκρητία Βοργία, της γνωστής αναγεννησιακής οικογενείας, έχει μείνει στην ιστορία για την ακόλαστη ζωή, τους παθιασμένους έρωτες, τα φλογερά πάθη που πρόλαβε και έζησε στο σύντομο διάστημα του βίου της. Η Λουκρητία του Αρκά είναι πασίγνωστη γιατί ονειρεύτηκε αλλά δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τίποτε από αυτά. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, με μόνη συντροφιά μια υπερήλικη χήρα στρατιωτικού και έναν ευνούχο γάτο, τον Καστράτο; Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της Λουκρητίας να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της επιθυμίες, ο Αρκάς επιστρέφει σε αυτήν με το βιβλίο Λουκρητία – Η Διαχρονική (εκδόσεις Γράμματα), για να τη μεταμορφώσει σε πρωταγωνίστρια δεκάδων γνωστών έργων τέχνης. Η κυνική γατούλα παίρνει τη θέση τής Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και της αποστεωμένης φιγούρας του Munch στην Κραυγή, συμμετέχει σε βυζαντινά ψηφιδωτά και σε κυβιστικές εκδοχές του Πικάσο, γίνεται Μάγια και Αφροδίτη. Και, πέραν της πλάκας, δίνει και χρήσιμα μαθήματα ιστορίας της τέχνης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας