Μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να βελτιωθεί η ποιότητα του ρυζιού χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση της καλλιέργειας και το αντίστροφο.
Ωστόσο, πρόσφατα Κινέζοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ανακάλυψαν ένα γονίδιο, που ανοίγει το δρόμο για να δημιουργηθεί πιο μακρύκοκκο ρύζι, με καλύτερη εμφάνιση, υφή και γεύση, το οποίο μπορεί να εισαχθεί στις υπάρχουσες καλλιέργειες, χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τις αποδόσεις τους.
Αυτό έχει τεράστια σημασία για τη διατροφική επάρκεια, αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι στην Ασία έως το 76% της κατανάλωσης θερμίδων προέρχεται από το ρύζι.
Η ανακάλυψη από δύο ανεξάρτητες ομάδες μοριακών γενετιστών, που έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature Genetics», σύμφωνα με το «Nature», θα επιτρέψει την ανάπτυξη βελτιωμένων ποικιλιών ρυζιού.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας