ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μετροπόλεμος στη Θεσσαλονίκη με τελεσίγραφα Τζιτζικώστα και αντεπιθέσεις Σιμόπουλου. Σε υψηλούς τόνους χθες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έδωσε 1,5 μήνα προθεσμία για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν «παγώσει» το πολυδιαφημισμένο έργο του μετρό, απειλώντας ότι αμέσως μετά θα αποταθεί στη Δικαιοσύνη. Η αντίδραση ήλθε ακαριαία από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Εργων να τον καλεί να αφήσει τις «επικοινωνιακές φιέστες» και να κοιτάξει τα δικά του «βαλτωμένα έργα».
Στο στόχαστρο Τζιτζικώστα, που έδωσε συνέντευξη Τύπου μόνο για το θέμα του μετρό, βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», Χρήστος Τσίτουρας, και η διοίκηση της εταιρείας όσο και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, που -ας σημειωθεί- καιρό τώρα δέχεται και τα πυρά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το ίδιο θέμα...
«Το μετρό κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από τις κατά συνθήκη αλήθειες, που είναι νομικές και νομικίστικες. Το έργο θα πάει πολύ πίσω και η ταλαιπωρία θα παραταθεί επ’ αόριστον. Αυτά τα είχα πει το 2012 σε ειδική ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Είμαστε ακόμη εκεί. Κι επειδή η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο είναι ελληνοϊταλική, θα χρησιμοποιήσω δύο λέξεις, μια ιταλική και μια ελληνική: φιάσκο και τραγωδία. Φιάσκο διότι αντί το μετρό να είναι στις ράγες είναι στον αέρα και τραγωδία διότι την ανικανότητα ορισμένων την πληρώνει η πόλη, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες», είπε σε υψηλούς τόνους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Πυρ και μανία ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επιτέθηκε στην «Αττικό Μετρό» που ούτως ή άλλως έχει επικριθεί κατά καιρούς σχεδόν από το σύνολο των τοπικών φορέων, καθώς εκτιμούν ότι ένα έργο υποδομής της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να το διαχειρίζεται μια τοπική και όχι μια αθηναϊκή εταιρεία.
«Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το μετρό στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση είναι η ίδια και έχουμε 77 ενστάσεις του αναδόχου. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν το έργο να προχωρήσει. Αν αποκαλυφθούν τα προβλήματα, θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής και θα αποκαλυφθεί η ανικανότητά τους», κατήγγειλε ο περιφερειάρχης φανερά εκνευρισμένος, για να συνεχίσει στρέφοντας τα πυρά του και προς τον κ. Σιμόπουλο.
«Κάποιοι δεν έχουν ούτε το σθένος ούτε την ευθιξία να είναι παρόντες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ. Τσίτουρας δεν θεώρησε σκόπιμο να έρθει για να ενημερώσει εκείνους που με τα βάρη και τους φόρους χρηματοδοτούν και σηκώνουν όλο το βάρος της υλοποίησης του έργου. Υπάρχουν και γενικοί γραμματείς, που πληρώνονται από τους Ελληνες φορολογούμενους, που αντί να είναι εδώ εκδίδουν πανικόβλητες ανακοινώσεις. Επικοινωνιακές φιέστες ούτε έκανα ποτέ ούτε και θα κάνω ποτέ. Αλλοι τα κάνουν αυτά, κυνηγώντας το προσωπικό τους όνειρο και έχουν αγωνία επειδή έχουν εκλογές μπροστά τους. Πλανώνται ότι θα στήσουν φιέστες. Σε ανάλογη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2012 αυτοί μας έλεγαν ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί το 2016, το πολύ στις αρχές του 2017. Πού είναι τώρα να μας εξηγήσουν;».
Στη Βουλή...
Η θέση του κ. Τζιτζικώστα να περάσει το έργο του μετρό σε τοπική διαχείριση προκύπτει καθώς ανέθεσε στο ΤΕΕ/ΤΚΜ να δημιουργήσει αντιπροσωπεία για απευθείας συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «κι όχι με γενικούς γραμματείς, προϊσταμένους και διευθυντές», όπως χαρακτηριστικά είπε. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Ορφανό, και όλους τους βουλευτές Θεσσαλονίκης να φέρουν το θέμα στη Βουλή.
Αμεση ήταν η αντεπίθεση από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτο Σιμόπουλο, που βρέθηκε στο στόχαστρο Τζιτζικώστα.
«Η διαχείριση της σύμβασης του μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ένα πολύ λεπτό σημείο και γι’ αυτό καλό είναι όσοι κατέχουν υπεύθυνες θέσεις να αποφεύγουν δηλώσεις και επικοινωνιακές φιέστες που δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό στην ομαλή εξέλιξη του πολύπαθου έργου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργαζόμαστε συνεχώς και δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που κληρονομήσαμε. Ο σταθμός Παπάφη είναι χαρακτηριστική απόδειξη.
»Τους παροτρύνω να παραδειγματιστούν από τον αθόρυβο τρόπο με τον οποίο συμβάλαμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων να ξεκολλήσουν ορισμένα βαλτωμένα έργα της Περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρω τον δρόμο Ποτίδαιας-Κασσανδρείας, τον κόμβο στη Λαχαναγορά και τον κόμβο στην Αμφίπολη», ανέφερε για να εξαπολύσει κι αυτός τα πυρά του: «Τους παροτρύνω, τέλος, να ασχοληθούν με κάποια βαλτωμένα έργα της Περιφέρειας, όπως είναι ο δρόμος Κιλκίς-Θεσσαλονίκη και οι δεκάδες ημιτελείς σχολικές αίθουσες σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και ο αποχιονισμός των μεγάλων οδικών αρτηριών».
Υπό αυτές τις συνθήκες και καθώς φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο να ξεκολλήσει σε 45 μέρες ένα έργο που οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν θα τελειώσει ούτε το 2020, μοιάζει σχεδόν σίγουρη η εμπλοκή της Δικαιοσύνης. Αυτό βέβαια, εάν ο κ. Τζιτζικώστας τηρήσει το τελεσίγραφο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας