Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Βόλου έσπασε το χέρι της όταν μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου στο δρομολόγιο Κουκουράβα – Μακρινίτσα.
Η γυναίκα εργάζεται με οκτάμηνη σύμβαση και είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ που καταγγέλλει το δήμο Βόλου πως δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ειδικά των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου και των δημοτικών ενοτήτων.
Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:
«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στην μακριά λίστα των τελευταίων χρόνων και στην περιοχή μας. Την περασμένη Πέμπτη 4/4 η συναδέλφισσα μας Χ.Δ., συμβασιούχος 8μηνίτισσα, πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, εργαζόμενη στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς ως συνοδός απορριμματοφόρου, τραυματίστηκε σοβαρά με κάταγμα στο χέρι. Το εργατικό ατύχημα συνέβη όταν το χέρι της μπλέχτηκε στον κάδο του απορριμματοφόρου (“Βαρέλα”) στο πρωινό δρομολόγιο Κουκουράβα-Μακρινίτσα πριν την πλατεία της Μακρινίτσας. Η συναδέλφισσα μας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και βρίσκεται τώρα σε ανάρρωση.
Δεν φταίει “η κακιά η ώρα” για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα που βάζουν καθημερινά τις ζωές μας σε κίνδυνο. Πρόκειται κυριολεκτικά για εγκλήματα. Όλα τα τελευταία χρόνια είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που έχουμε κάνει ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας για τις τεράστιες ελλείψεις στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων Υγείας & Ασφάλειας, ειδικά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και των Δημοτικών Ενοτήτων. Μη χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, παλαιωμένος τεχνικός εξοπλισμός που οδηγεί σε εύκολα ατυχήματα, παντελής έλλειψη εκπαίδευσης.
Πηγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή αρτιμελείς. Οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι, θύματα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και της πολιτικής ομηρείας, είναι ακόμα πιο ευάλωτοι σε αυτές τις ελλείψεις.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει τις ευχές της στην συναδέλφισσα μας για γρήγορη ανάρρωση. Απαιτούμε από την Επιθεώρηση Υγείας & Ασφάλειας Μαγνησίας την πλήρη διελεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και την επιβολή στην Δημοτική Αρχή Μπέου της λήψης των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκήματα. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ώστε ο εξοπλισμός στις Υπηρεσίες Καθαριότητας να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση, να εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, να δίνονται έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα όλα τα αναγκαία ΜΑΠ».
Ναύτης έπεσε στο αμπάρι πλοίου
Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής, 26χρονος άνδρας αιγυπτιακής υπηκοότητας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο αμπάρι φορτηγού πλοίου, στο Λιμάνι του Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα έγινε περίπου στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 26χρονος ναύτης έπεσε σε αποθηκευτικό χώρο του πλοίου. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της πυροσβεστικής προκειμένου ο άτυχος άνδρας να ανασυρθεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας