Εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό συμπέρανε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροψία - νεκροτομή που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο βρέφος των τεσσάρων μηνών που μεταφέρθηκε νεκρό από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το μωρό που διέμενε σε μια από τις συνοικίες της μουσουλμανικής μειονότητας σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας, είχε εμφανή σημάδια παραμέλησης. Όπως ανέφεραν άλλωστε οι γιατροί, το βρέφος έδειχνε πολύ μικρότερο από την πραγματική του ηλικία.
Η οικογένεια, με τη μητέρα σε πολύ μικρή ηλικία - μόλις 21 ετών - έχει τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο έχουν απομακρυνθεί και διαμένουν σε δομή, ενώ τα άλλα δύο, το μόλις τεσσάρων μηνών κι άλλο ένα, ζουν με τους γονείς τους σε διαμέρισμα που τους έχουν παραχωρήσει ιδιώτες.
Ωστόσο, και το 2019, οι γονείς είχαν πάει ξανά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς το κοριτσάκι τους, ηλικίας τότε 3,5 ετών, έφερε δαγκωματιές από ποντίκια. Σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει τότε από το νοσοκομείο, από το κοριτσάκι είχε αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο, καθώς και από τον βραχίονα, στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ έφερε και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσίαζε σημάδια αφυδάτωσης. Tο κοριτσάκι είχε υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα, όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια. Τότε, είχαν συλληφθεί οι δύο γονείς και τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού.
Την επόμενη εβδομάδα, οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του βρέφους τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου της πόλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι. Όπως λέει, υπήρξε ενημέρωση μόνο αφότου βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο. Επισήμανε ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πρόνοια για αυτές τις οικογένειες, ούτε ελέγχονται με εισαγγελική εντολή από κοινωνικό λειτουργό, καθώς δεν υπάρχει τέτοιος στην περιοχή.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας