Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.4° 18.5°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
18.8° 14.9°
0 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
79%
Ιωάννινα
Ομίχλη
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
60%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.9° 14.9°
3 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.5° 17.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.1° 15.8°
0 BF
72%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.3°
3 BF
81%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
0 BF
75%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Φωτογραφία Αρχείου | EUROKINSSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Ες αύριον αποτελέσματα και μέτρα στον οικισμό Ρομά, στην Ξάνθη

Συναγερμός σήμανε σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, όταν εντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού σε μωρό 15 μηνών. Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού στον οικισμό Ρομά, θα ληφθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, στο δημαρχείο Ξάνθης υπό την προεδρία του κ. Χαρδαλιά.

Το μωρό - κρούσμα, μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και μεταξύ των άλλων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη του έγινε και το τεστ για τον νέο κορονοϊό, στο οποίο βρέθηκε θετικό. Αμέσως, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του βρέφους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν νοσήσει.

Ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. 

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τζέπελης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού, μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες, οι υπηρεσίες κοινωνικές προστασίας του δήμου διένειμαν 700 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ες αύριον αποτελέσματα και μέτρα στον οικισμό Ρομά, στην Ξάνθη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας