Ηταν αναμενόμενο η ανυπόγραφη ανάρτηση στο μπλογκ της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «To bullying είναι φόνος και πρέπει να ποινικοποιηθεί!», να προκαλέσει αίσθηση. Γιατί βέβαια μόνον οξύμωρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ότι η ναζιστική οργάνωση, η οποία βαρύνεται με πλήθος εγκλημάτων, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στην παχυλή δικογραφία της υπόθεσης για την εγκληματική οργάνωση (ανάμεσά τους και οι δολοφονίες Φύσσα και Λουκμάν), ξαφνικά να επιχειρεί να φορέσει το προσωπείο του «μη βίαιου αντιρατσιστή».
Μόνο που ακόμα και αυτό το κάνει μέσω λογοκλοπής, αφού το συγκεκριμένο κείμενο ανήκει στη γνωστή σεναριογράφο, ηθοποιό και στιχουργό Ελένη Ζιώγα και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «tribune»!
Φυσικά, η λογοκλοπή αυτή έχει προκαλέσει την οργή της κ. Ζιώγα, η οποία -μιλώντας στην «Εφ.Συν.»- αναφέρει ότι επί του θέματος θα επιληφθεί η δικηγόρος της, προκειμένου να κατεβεί η ανάρτηση από τη ναζιστική ιστοσελίδα, προσθέτοντας στην αυθεντική δημοσίευση ένα υστερόγραφο: «Bullying είναι ο ρατσισμός. Απέναντι σε κάθε άνθρωπο. Θύμα του bullying συνεπώς μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε εξ ημών και υμών. Εγώ, εσείς, ο Βαγγέλης, ο Ουαλίντ, ο Μεχμέτ και ο Γιάννης και πάει λέγοντας... Ανεξαρτήτως εθνότητας και καταγωγής... Και ο θύτης είναι ΠΑΝΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑ».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας