Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.0°
2 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.6°
2 BF
83%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
19.0° 18.2°
3 BF
77%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
2 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.8° 17.8°
1 BF
80%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.8°
5 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.9°
1 BF
62%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
20.1° 18.8°
1 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
2 BF
63%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 17.3°
2 BF
68%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
2 BF
80%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Η Περιφέρεια πόλος βιώσιμης αειφορίας»

«Θα τους ταράξουμε στις προτάσεις»! Στην εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει η «Οικολογική Συμμαχία», μη αρχηγική παράταξη αδέσμευτων ενεργών πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων της οικολογίας, με θεμελιώδη οργανωτική αρχή την ετήσια εναλλαγή των αιρετών της.

Επικεφαλής της στο ψηφοδέλτιο έχει εκλεγεί σε εσωτερικές διαδικασίες ο αρχιτέκτονας Γιώργος Δημητρίου, ενεργό μέλος του οικολογικού κινήματος τα τελευταία 35 χρόνια. Μέλη της παράταξης είχαν αποχωρήσει από τους Οικολόγους Πράσινους τον Απρίλη του 2018.

«Διαλέξαμε περιφερειακό σχήμα γιατί θεωρούμε ότι έστω και ένα κομμάτι των πολιτικών προτάσεών μας να υιοθετηθεί, η Περιφέρεια θα καταστεί πόλος βιώσιμης αειφορίας», είπε ο κ. Δημητρίου. Τα μέλη της παράταξης εκτιμούν ότι θα βρεθούν στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου, υπολογίζοντας ότι μπορούν να συγκεντρώσουν εκλογικό ποσοστό ύψους 4%. «Μπορείς να αλλάξεις πολλά ως αντιπολίτευση. Αρκεί να τους ταράξουμε στις προτάσεις», σημείωσε ο κ. Δημητρίου. Για τις υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις και υποψήφιους περιφερειάρχες, σχολιάστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «αλληλοερίζουν χωρίς να έχουν προτάσεις», με τα μέλη της «Οικολογικής Συμμαχίας» να τονίζουν ότι «είμαστε υπέρ των εφαρμογών και όχι των κοκορομαχιών».

Ο πολιτικός στόχος της παράταξης διττός:

■ Η ριζική αναδιατύπωση των πολιτικών της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της «Οικολογικής Μετάβασης» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας και την επακόλουθη διαμόρφωση ενός «ολοκληρωμένου» μοντέλου Περιφερειακής Ενότητας, αυτόνομης, «οικονομικής», αλληλέγγυας, συμμετοχικής και αυτο-βιώσιμης.

■ Η προοδευτική αναδιατύπωση της αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας στο πεδίο της πολιτικής και λειτουργικής αυτονομίας, αναγκαία για την ανταπόκριση στις απαιτήσεις της «Οικολογικής Μετάβασης» και των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ιδιαιτεροτήτων της τοπικότητας.

Το ψηφοδέλτιο της Οικολογικής Συμμαχίας είναι συγκροτημένο κατά περίπου 60%, σύμφωνα με τα μέλη της. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Γερασιμίδης (νομικός, δημοσιογράφος), Νίκος Τσάμης (γιατρός), Ευάγγελος Σπινθάκης (πολιτικός επιστήμονας), Λίζα Τσουμάκη (οικονομολόγος, πρώην δημοτική σύμβουλος Ιητών), Μιχάλης Βώκος (φυσικός), Βασίλης Ζομπανάκης (φοιτητής Πολιτικών Επιστημών), Κώστας Καραβασίλης (διευθυντής εμπορικής αλυσίδας), Λεμονιά Σιορφανέ (συνταξιούχος).

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Περιφέρεια πόλος βιώσιμης αειφορίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας