«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθεια νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής μπροστά στις εκλογές και δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, Πέτρος Κωνσταντίνου, και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται διευκολύνσεις προς τη ναζιστική οργάνωση που αφορούν τηλεοπτικό χρόνο ή χώρους για περίπτερα ναζιστικής προπαγάνδας στην προεκλογική περίοδο».
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι ο κατάλογος των καταδικαστικών αποφάσεων που παρουσίασε η ΚΕΕΡΦΑ είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου και πρόκειται για υποθέσεις που δείχνουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τον οργανωμένο χαρακτήρα των επιθέσεων και το γεγονός ότι οι δράστες είναι στελέχη της Χρυσής Αυγής.
«Η απόφαση του δικαστηρίου στη μεγάλη δίκη θα είναι πολύ σημαντική, και κοινωνικά και πολιτικά», ανέφερε η Ελευθερία Κουμάντου από το Παρατηρητήριο «Golden Dawn Watch» και επανέλαβε το αίτημα για διεξαγωγή της δίκης σε άλλη αίθουσα το συντομότερο δυνατό.
Τέλος, η Κατερίνα Θωΐδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας, κάλεσε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στον Πειραιά στις 6 μ.μ., για να ματαιωθεί η συγκέντρωση που έχει εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή.
Στις 25 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με κοινότητες μεταναστών και συνδικάτα διοργανώνει μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Ομόνοια 7 μ.μ.).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας