Σε τρεις προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι αρχές την Πέμπτη, για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της 69χρονης συμβολαιογράφου στη Ζάκυνθο, Ως πιθανό θεωρείται το σενάριο της απόπειρας ληστείας, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα. Στο νησί έχουν φτάσει στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που συμμετέχουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος από κοινού με αρμόδιο ιατροδικαστής. Οι προσαχθέντες εντοπίστηκαν μετά την εξέταση του οπτικού υλικού από κάμερες της ευρύτερης περιοχής.
Η 69χρονη συμβολαιογράφος εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος την Τετάρτη περίπου στις 10.30 το πρωί από τον γιο της, στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης του σπιτιού της κοντά στην τοποθεσία Κρυονέρι. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες του αρμόδιου ιατροδικαστή προέκυψε ότι η γυναίκα είχε δεχθεί χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι) στον αριστερό μηρό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλώσει βαθύ τραύμα και να χάσει τη ζωή της μέσα σε ελάχιστα λεπτά λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.
Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις και μελετούν τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιος που ήλκε συμφέρον από ενδεχόμενο θάνατο της συμβολαιογράφος ή αν πρόκειται για άλλο περιστατικό, π.χ. για απόπειρα ληστείας που κατέληξε σε δολοφονία. Εάν δεν προκύψουν ικανοποιητικά στοιχεία, θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για να εντοπιστούν οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων από τις συνομιλίες τις επίμαχες ώρες.
Δίπλα στο σώμα βρέθηκαν λίγα χρήματα. Τα κλειδιά της γυναίκας εντοπίστηκαν περίπου 30 μέτρα μακριά από το σημείο, ενώ ένα τμήμα της περίφραξης στην αυλή του σπιτιού της βρέθηκε κομμένο. Οι αρχές εξετάζουν τις πράξεις τις οποίες είχε αναλάβει τον τελευταίο καιρό να συντάξει στο συμβολαιογραφείο της.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας