Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.2° 19.6°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.0°
2 BF
73%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
19.0° 17.7°
2 BF
77%
Ιωάννινα
Ασθενής ομίχλη
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
75%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
0 BF
72%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
1 BF
73%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
21.4° 20.5°
5 BF
56%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 15.5°
3 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
69%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
0 BF
68%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.6° 17.3°
1 BF
57%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.3°
0 BF
55%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
2 BF
71%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
1 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Γάντια
Aπό τα γάντια που κατασχέθηκαν στον τόπο της επίθεσης | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Αναζητούν τους εντολείς της επίθεσης στου Ρέντη

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 18χρονου από τον εισαγγελέα, που ζητά να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί • Η αστυνομία περιμένει απαντήσεις από τα εργαστήρια και ψάχνει 7 με 8 χούλιγκαν, που εξόπλισαν με πολεμοφόδια τους επιτιθέμενους • Ο συλληφθείς δεν ήταν μεταξύ των προσαχθέντων, που αρνήθηκαν να δώσουν DNA

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση παραμένει στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη.

Καθ' ομολογίαν δράστης ένας 18χρονος, που παραδέχτηκε τη ρίψη κροτίδας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο μάρτυρες τον κατονόμασαν. Ο συλληφθείς στην κατάθεσή του περιέγραψε οργανωμένο σχέδιο λέγοντας πως έλαβε εντολή από επικεφαλής των χούλιγκαν για την επίθεση κατά των ΜΑΤ.

Η εισαγγελία Πειραιά άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατοχή εμπρηστικών υλών από τα οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος από κοινού με άγνωστους και βιαιοπραγία επίσης από κοινού.

Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν τους δράστες της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούνται 7 με 8 άτομα, τα οποία ήταν έξω από το γήπεδο και εξόπλισαν τους επιτιθέμενους με πολεμοφόδια, αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να μπουν μέσα με φωτοβολίδες, μολότοφ, ρόπαλα και κροτίδες. 

Ανάμεσα στους «ενορχηστρωτές» της επίθεσης και το άτομο, που έδωσε την φωτοβολίδα στον νεαρό, που χτύπησε τον 31χρονο ένστολο. Ο δράστης φαίνεται σε βίντεο, που έχει στην κατοχή του το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, αλλά δεν είναι δυνατόν να ταυτοποιηθεί από αυτό, γιατί έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Περισσότερες απαντήσεις θα δώσουν τα εργαστήρια με την ΕΛ.ΑΣ. να ελπίζει για στοιχεία από το πλαστικό μέρος της φωτοβολίδας και για ίχνη πυρίτιδας στα χέρια και στα ρούχα του 18χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος δεν ήταν μεταξύ των επτά προσαχθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA και αποτυπώματα, όπως ανέφεραν αρχικά ορισμένες πληροφορίες. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αναζητούν τους εντολείς της επίθεσης στου Ρέντη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας