Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την άγρια επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.
Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει κι άλλες συλλήψεις, οπαδών του Παναθηναϊκού, που φαίνεται να συμμετείχαν ενεργά στα αιματηρά επεισόδια, με μερικούς από αυτούς μάλιστα να έχουν κομβικό ρόλο στην οργάνωση της επίθεσης των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό.
Ρεπορτάζ του ieidiseis.gr επικαλείται εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις οποίες ανάμεσα στους συλληφθέντες που προφυλακίστηκαν βρίσκονται τουλάχιστον δύο «μεγάλα κεφάλια» σκληροπυρηνικών οπαδών, ενώ τουλάχιστον ένας ακόμη, που φέρεται να εμπλέκεται ενεργά στο περιστατικό, εκτιμάται ότι κατάφερε να εξαφανίσει τα ίχνη του και καταζητείται από τις αρχές.
Σημειώνεται ότι ο 43χρονος οπαδός που συνελήφθη την Παρασκευή θεωρείται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, αφού οι αρχές έχουν διαπιστώσει ότι καθοδήγησε βήμα-βήμα τους Κροάτες νεοναζί της Ντιναμό για το πώς και από πού θα χτυπήσουν. Ο συλληφθείς θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας την Τρίτη.
Άλλωστε, ορισμένες καταθέσεις Κροατών μελών των Bad Blue Boys φέρονται να «καίνε» οπαδούς του ΠΑΟ που ήταν παρόντες στα γεγονότα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού οι συλληφθέντες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να διαφύγουν από το σημείο των επεισοδίων μαζί με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, οι αρχές έχουν υποψίες ότι δεν έχουν συλληφθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι και ορισμένοι κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο. Αντ' αυτού θεωρείται ότι περίπου 30-50 Έλληνες χούλιγκαν, οι οποίοι ήξεραν καλύτερα την περιοχή και οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια, επίσης εξαφανίστηκαν και παραμένουν ασύλληπτοι.
Στο επίκεντρο των απαιτητικών ερευνών παραμένει η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη και ο εντοπισμός όσων διαφεύγουν της σύλληψης και συμμετείχαν στο χάος της Φιλαδέλφειας.. Βασικό εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουν οι αρχές, είναι τα κινητά των συλληφθέντων χούλιγκαν του ΠΑΟ, το περιεχόμενο των οποίων είναι πιθανό να λύνει το κουβάρι της υπόθεσης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας