Σε προσαγωγές επτά ατόμων προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικές αρχές, ενώ εξελισσόταν η μεγάλη εκδήλωση για το Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο νωρίτερα, υπήρξε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που συνεχίζει την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν ορισμένους από τους αλληλέγγυους στον Γ. Μιχαηλίδη να εισέλθουν στην παρέλαση του Athens Pride, πραγματοποιώντας συνολικά επτά προσαγωγές: οι έξι προσαγωγές (τρεις άντρες και τρεις γυναίκες) έγιναν στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Πανεπιστημίου, ενώ άλλη μία προσαγωγή (άντρας) έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, την Παρασκευή 9 Ιουνίου «οι βραδινές μετρήσεις του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος διανύει την 30η ημέρα απεργίας πείνας, ήταν αρκετά χαμηλές με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων και από εκεί στο νοσοκομείο Νίκαιας. Τον ενημέρωσαν πως δεν θα νοσηλευτεί εκεί και τον μεταφέρανε ξανά πίσω για νοσηλεία στο νοσοκομείο κρατουμένων. Έπειτα από τόσες μέρες καθυστερήσεων από τις δικαστικές αρχές να απαντήσουν στις αιτήσεις του, αποφάσισε να σταματήσει και το νερό και να ξεκινήσει απεργία δίψας».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας