Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.4° 18.5°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
18.8° 14.9°
0 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
79%
Ιωάννινα
Ομίχλη
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
60%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.9° 14.9°
3 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.5° 17.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.1° 15.8°
0 BF
72%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.3°
3 BF
81%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
0 BF
75%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Σύμφωνα με μάρτυρες κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επιχείρησης των δυνάμεων των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αρκετά από τα συγκεντρωμένα άτομα | EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επεισόδια και άγρια καταστολή στα Εξάρχεια

Επεισόδια για διάστημα περίπου δύο ωρών μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και αστυνομικών αναστάτωσαν χθες τα ξημερώματα για άλλη μία φορά την περιοχή Εξαρχείων, χωρίς, ευτυχώς, να πάρουν διαστάσεις, παρά την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ορισμένα άτομα από ομάδα περίπου εκατό αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη διασταύρωση με την οδό Τζωρτζ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στην επίθεση με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας να διαλυθεί. Παρ' όλα αυτά, περίπου τριάντα άτομα ανασυντάχθηκαν στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη όπου και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα.

Ακολούθησε ολιγόωρη επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά την οποία, σύμφωνα με μάρτυρες, οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν αρκετά από τα συγκεντρωμένα άτομα και, αφού τα έριξαν στο έδαφος, τους πατούσαν με τις μπότες το κεφάλι. Η βίαιη επέμβαση δικαιολογήθηκε αργότερα από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης καθώς θεωρήθηκε ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών και υπογραμμιζόταν ότι από την επίθεση των αντιεξουσιαστών με πιστόλι φωτοβολίδων τρύπησαν τρεις ασπίδες.

Κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά δώδεκα άτομα από τα οποία τέσσερα -δύο ημεδαποί και δύο Αλβανοί- συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ ένας ακόμη -Γεωργιανός- συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές. Οι υπόλοιποι προσαχθέντες χθες το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όσοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια οδηγήθηκαν με κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επεισόδια και άγρια καταστολή στα Εξάρχεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας