Τη Δευτέρα που μας έρχεται θα φτιάξουν στον Παναθηναϊκό την οριστική λίστα με την ιεράρχηση των ποδοσφαιριστών-στόχων που είναι υποψήφιοι για να καλύψουν τη θέση του κεντρικού αμυντικού.
Ο Λεωνίδας Βόκολος έχει προγραμματίσει το Σαββατοκύριακο να ταξιδέψει στο εξωτερικό προκειμένου να παρακολουθήσει αγωνιζόμενο άλλον έναν βασικό υποψήφιο μαζί με τον Χουάνμα για τη θέση του στόπερ.
Ο 32χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι σαφές ότι δεν «παίζει» μόνος του, παρότι βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας. Το αποτέλεσμα του «scouting report» του Βόκολου θα αποτιμηθεί σε σύσκεψη κορυφής που θα γίνει τη Δευτέρα και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ποιοι θα είναι «νούμερο 1» και «νούμερο 2» αντίστοιχα.
Για τη δεύτερη περίπτωση πάντως (που αποτελεί και τον λόγο του μεταγραφικού ταξιδιού), δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό. Οι μοναδικές πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (μάλλον στη Γερμανία) και βρίσκεται σε παρόμοια ηλικία με αυτή του Χουάνμα.
Σε ό,τι αφορά τον Μπεργκ, εκκρεμεί, απ' όσο λένε από την ΠΑΕ, μια τηλεφωνική επαφή του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου με τον Ολλανδό ατζέντη του Σουηδού στην οποία θα διευθετηθούν οι «λεπτομέρειες» (αν είναι απλές λεπτομέρειες...) που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Ο ίδιος ο παίκτης, στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης της επίσημης ένδυσης του Παναθηναϊκού σε κατάστημα στην Ερμού (φωτ.), όπου παραβρέθηκαν πάνω από 100 φίλοι της ομάδας, τόνισε λακωνικά: «Θέλω το θέμα να έχει τελειώσει πριν από τα Χριστούγεννα και ελπίζω όλα να είναι έτοιμα»...
Στην ίδια παρουσίαση έδωσε το «παρών» και ο Σωτήρης Νίνης, που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση.
«Σίγουρα χρειάζομαι λίγο χρόνο για να βρεθώ στον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, αλλά περιμένω πώς και πώς τις πρώτες μου στιγμές. Είναι τελείως διαφορετική η εποχή που ήμουν στον Παναθηναϊκό με τη σημερινή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια. Υπάρχει τρομερό κλίμα στην ομάδα, με πολλά νέα παιδιά που πάντα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση και αυτό βγαίνει στους αγώνες».
Στα αμιγώς αγωνιστικά, το κρίσιμο και συνάμα υψηλού δείκτη δυσκολίας ματς με τη φορμαρισμένη Ξάνθη αποτελεί το μοναδικό μέλημα του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε -μεταξύ άλλων- στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης ότι το ματς με την Ξάνθη θα κριθεί «πάνω απ' όλα στη θέληση, στις μονομαχίες αλλά και στις ευκαιρίες. Μας αρέσουν τα δύσκολα και το έχουμε αποδείξει. Ισως σε αυτό το ματς να μη δημιουργήσουμε τόσες ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να κοιτάξουμε να περιορίσουμε τις ευκαιρίες της Ξάνθης, που με Σολτάνι, Κλέιτον Λουσέρο και Καπετάνο έχει μια επικίνδυνη τετράδα μπροστά, όπως και στα στημένα».
Στη λίστα και ο Στάνκοβιτς
Τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό της Παρτιζάν Βόισλαβ Στάνκοβιτς έχει στη λίστα του ο Παναθηναϊκός εκτός από τον Χουάνμα και άλλη μία περίπτωση που δεν έχει διαρρεύσει. Ο Στάνκοβιτς είναι αριστεροπόδαρος, μένει ελεύθερος τον Γενάρη και βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο της Μπέτιτς. Ανθρωπος του «τριφυλλιού» τον έχει «τσεκάρει» σε ευρωπαϊκό ματς και είναι πολύ πιθανό να δει και ο Λεωνίδας Βόκολος στο άμεσο μέλλον.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας