Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε αντικειμενικά την πιο δύσκολη κλήρωση μεταξύ των 9 ισχυρών του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Αύγουστο. Στις πρώτες 5 αγωνιστικές συγκέντρωσε μόνο 4 βαθμούς, έχοντας χάσει από Αρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, όμως, έκαναν δυνατό φίνις και με νίκες επί Ζάλτσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι και με το προχθεσινό 4-1 στην έδρα της Στουτγάρδης πήραν το εισιτήριο για την ενδιάμεση φάση των νοκ άουτ πλέι οφ.
Εκεί –λες και τους το χρώσταγε...– η τύχη τούς χαμογελάει, καθώς όχι μόνο έχουν πλεονέκτημα έδρας, αλλά αντίπαλός τους θα είναι μία εκ των Μονακό ή Μπρεστ. Ομάδες που ως επί το πλείστον βλέπουν την... πλάτη των Παριζιάνων την τελευταία δεκαετία στο γαλλικό πρωτάθλημα. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Πιερ Λεές-Μελού της Μπρεστ στην κάμερα, όταν πληροφορήθηκε ότι αντίπαλος θα είναι η Παρί ή η Μπενφίκα. «Ω γαμώτο!» αναφώνησε, για να προσθέσει: «Παρί ε; Αρκετά τους βλέπουμε αυτούς, δεν χρειάζεται. Καλύτερα η Μπενφίκα. Μου έριξες το ηθικό», δήλωσε στον ξεκαρδισμένο δημοσιογράφο. Πιο συγκρατημένος ήταν ο προπονητής του, Ερίκ Ρουά, αλλά κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα: «Είναι η πρώτη συμμετοχή της Μπρεστ στα ευρωπαϊκά κύπελλα και θα προτιμούσαμε να παίζουμε με ξένες ομάδες και όχι πάλι γαλλικές. Οπότε... Μπενφίκα».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας