Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.2° 19.6°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.0°
2 BF
73%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
19.0° 17.7°
2 BF
77%
Ιωάννινα
Ασθενής ομίχλη
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
3 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.6° 17.6°
1 BF
75%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
0 BF
72%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.5° 18.5°
1 BF
73%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
21.4° 20.5°
5 BF
56%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 15.5°
3 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
69%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
1 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
0 BF
68%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.6° 17.3°
1 BF
57%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
85%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.3°
0 BF
55%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
2 BF
71%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
1 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
osfp-gulian
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
INTIME SPORTS

Το δίδυμο της ηρεμίας και ο Γουίλιαν

Ο Ολυμπιακός, αφού ξεπέρασε τον σκόπελο του Ατρόμητου και επέστρεψε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει αφοσιωθεί στην αυριανή αναμέτρηση με την πορτογαλική Μπράγκα, την οποία θα υποδεχτεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο να πετύχει την πρώτη του νίκη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Παρότι οι δύο αντίπαλοι έχουν κάνει μπόλικες συναλλαγές για παίκτες στο παρελθόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κεντρικό πρόσωπο είναι ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Κάρλος Καρβαλιάλ. Μάλιστα αυτόν προβάλλουν και οι Πορτογάλοι ενόψει του ταξιδιού στην Αθήνα, με δεδομένο ότι η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη. Δούλεψε πέρυσι στους «ερυθρόλευκους», υπέγραψε τις σημαντικότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου, ωστόσο απομακρύνθηκε και ήρθε για να τις αξιοποιήσει στο έπακρο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φτάνοντας μέχρι την ιστορική κατάκτηση του Europa League. Δεν ξεκίνησε τη σεζόν στην Μπράγκα, όμως προσελήφθη τον Αύγουστο και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να φρενάρει ουσιαστικά την επιστροφή του Ορτα στο «λιμάνι» γιατί τον χαρακτήρισε «απαραίτητο» για τα πλάνα του. Αλλωστε, αυτός τον είχε φέρει στον Πειραιά μαζί με τον Κάρμο.

Ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος μπορεί να ανακουφίστηκε την Κυριακή, ξέρει ότι η ομάδα του, ειδικά στην Ευρώπη, πρέπει να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα και την αποτελεσματικότητά της. Μόνο έτσι θα μπει σε τροχιά που αρμόζει στο κλαμπ που πριν από λίγους μήνες πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το θετικό για τον Βάσκο είναι ότι το rotation που έκανε απέδωσε, αφού ξεκούρασε (χρησιμοποιώντας λίγο) παίκτες που θα είναι βασικοί στο αυριανό σχήμα. Μιλάμε για τους Εσε, Τσικίνιο, Ορτέγκα και Ελ Κααμπί. Επίσης, άρχισε να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μπορεί να αναζητήσει αποθέματα ενέργειας από τους «μικρούς» που έχουν προδιαγραφές και αν χρειαστεί να βάλει τον Ντόη αμυντικό χαφ. Επίσης ο Μασούρας δείχνει να συνέρχεται από τον τραυματισμό του και θα φανεί κατά πόσο είναι έτοιμος να επιστρέψει.

Ομως το μεγαλύτερο κέρδος ήταν ότι ξανάσμιξε το δίδυμο Κάρμο-Ρέτσου, το οποίο είναι το βασικό στις επιλογές του, και από τη στιγμή που ο Ελληνας στόπερ ξεπέρασε τη μακρά αποχή λόγω τραυματισμού, θα πρέπει να υπάρξει ειδική περίσταση για να ξαναχρησιμοποιήσει το σχήμα με τρεις πίσω, όπως έκανε με τη Λιόν στη Γαλλία.

Στη σημερινή προπόνηση όλοι περιμένουν να δουν α. αν υπάρχει απόφαση να καθιερωθεί, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη λύση, ο Ροντινέι στη δεξιά πλευρά της επίθεσης λόγω τεχνικής κατάρτισης και ικανότητας στο «ένας εναντίον ενός» και β. αν ο Γουίλιαν προορίζεται για βασικός, με δεδομένο ότι η απόδοση του Βέλντε είναι σε ύφεση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το δίδυμο της ηρεμίας και ο Γουίλιαν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας