Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.4° 18.5°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
18.8° 14.9°
0 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
79%
Ιωάννινα
Ομίχλη
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
60%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.9° 14.9°
3 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.5° 17.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.1° 15.8°
0 BF
72%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.3°
3 BF
81%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
0 BF
75%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
manchester united
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Kin Cheung

Είχε τον τελευταίο λόγο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αιφνιδίασε τη Σίτι και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας.

Στο τέλος μιας μετριότατης χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ -της χειρότερής της στα τελευταία 34 χρόνια- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε 8η εκτός των ευρωπαϊκών θέσεων. Ομως προχθές, στο τελευταίο ματς της σεζόν, η ομάδα του Ερικ τεν Χαχ έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας επικρατώντας 2-1 της πρωταθλήτριας Σίτι. Ετσι κατάφερε να εξασφαλίσει και μία θέση στο ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για τη 13η κούπα των «κόκκινων διαβόλων» στον θεσμό πλησιάζοντας το ρεκόρ των 14 της Αρσεναλ.

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Γκαρνάτσο στο 30’ εκμεταλλευόμενη την ασυνεννοησία του Γκβάρντιολ με τον Ορτέγκα, ενώ το 2-0 έγινε από τον εξαιρετικό Κόμπι Μάινο στο 39’. Η Σίτι απλά μείωσε στο 89’ με τον Ντοκού.

Για τον Ολλανδό προπονητή ο Guardian έγραφε την Παρασκευή ότι θα αποτελέσει παρελθόν άσχετα από το αποτέλεσμα του τελικού. Φάνηκε και τη στιγμή της απονομής, όταν ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ -νέο αφεντικό στον σύλλογο του Μάντσεστερ- επιφύλαξε κρύα χειραψία στον Τεν Χαχ αλλά κατόπιν συνεχάρη με αγκαλιές και φιλιά τους παίκτες.

Ο 54χρονος τεχνικός δεν έδωσε σημασία και κατόπιν στη συνέντευξη Τύπου έκανε ανασκόπηση των πεπραγμένων του: «Δύο τρόπαια σε δύο χρονιές, δύο σερί τελικοί... Διόλου άσχημα. Πρέπει να συνεχίσουμε». Για να προσθέσει μετά σχετικά με τις φήμες απόλυσής του: «Αν δεν με θέλουν πια, θα πάω αλλού για να κερδίσω τρόπαια, γιατί αυτό κάνω σε όλη την καριέρα μου. Οταν κατέφθασα πριν από δύο χρόνια, επικρατούσε χάος στη Γιουνάιτεντ. Είμαστε σε διαδικασία δημιουργίας ομάδας για το μέλλον με όλα τα σκαμπανεβάσματα που αυτό συνεπάγεται».

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο του Μάντσεστερ ο Πεπ Γουαρδιόλα έκανε αυτοκριτική, παραδεχόμενος ότι «το αγωνιστικό μου πλάνο δεν ήταν καλό. Στο β’ μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι -ίσως γιατί ήδη βρισκόμασταν δύο γκολ πίσω και δεν είχαμε τίποτε να χάσουμε. Χαρίσαμε το πρώτο γκολ. Η Γιουνάιτεντ πιστώνεται το δεύτερο καθώς έκανε καλό τρανζίσιον. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά μειώσαμε το σκορ αργά. Είμαι απογοητευμένος, όμως συνολικά η σεζόν ήταν εξαιρετική καθώς πολεμήσαμε για όλους τους τίτλους». Ηταν η πρώτη ήττα της Σίτι μέσα στο 2024.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Είχε τον τελευταίο λόγο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας