Κανένας δεν μπορεί πλέον να προβλέψει αν μετά την αρνητική εξέλιξη στο θέμα των χρεών ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο
Δεν φαίνεται τελικά να είναι κοντά σε λύση για το καυτό θέμα των χρεών του προς το Δημόσιο ο ΠΑΟΚ, παρά τις αντίθετες προφορικές δεσμεύσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης ότι η ΠΑΕ δεν θα πλήρωνε προσαυξήσεις.
Μετά την επισημοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για τα χρέη φυσικών ή νομικών προσώπων μέχρι 1 εκατ. ευρώ, διευκρινίστηκε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί ξεχωριστά κάθε μία από τις 42 υποθέσεις που έχει «παγώσει» μέσω των δικαστηρίων.
Το αρνητικό για τον «δικέφαλο» είναι ότι οι πληροφορίες που έρχονται από την κυβέρνηση λένε πως η τρόικα δεν δέχεται «κούρεμα» πάνω από 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για μεγάλες εταιρείες και αυτό «ακυρώνει» αυτόματα τους υπολογισμούς του Σαββίδη, ο οποίος πίστευε ότι θα πληρώσει το πολύ 13 εκατομμύρια και θα κλείσει οριστικά το θέμα.
Μάλιστα, η τρόικα δεν φαίνεται να διαχωρίζει τις ληξιπρόθεσμες από τις εκκρεμείς οφειλές, όπως χαρακτηρίζονται αυτές του ΠΑΟΚ, και αυτό μεγαλώνει το πρόβλημα για την ΠΑΕ.
Από χθες, κυβερνητικοί κύκλοι, σε μια προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι, αφήνουν να διαρρεύσει ότι «μόλις αποχωρήσει η τρόικα, θα βρεθεί λύση, είτε ανεβάζοντας το όριο χρεών στην υπάρχουσα τροπολογία είτε συντάσσοντας μια άλλη», αλλά κανένας δεν πιστεύει σε τέτοιες υποσχέσεις όταν τόσες φορές στο παρελθόν η κυβέρνηση έχει φανεί ανακόλουθη με αυτό που λέει δημόσια.
Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει από δω και πέρα ο Ιβάν Σαββίδης, που ήδη τους τελευταίους μήνες έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή του προπονητικού κέντρου στη Θέρμη, αν πρώτα δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα των χρεών του ΠΑΟΚ.
Τώρα αν η αρνητική εξέλιξη στο θέμα των οφειλών επηρεάσει και τη διάθεσή του να ρίξει λεφτά για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Προς το παρόν, η μεταγραφολογία συνεχίζεται με το όνομα του Μοχάμεντ Μπεν της Βέροιας να «παίζει» το τελευταίο 48ωρο. Η ομάδα του έχει βάλει πωλητήριο αφού δεν δέχεται την πρόταση ανανέωσης που του έχει κάνει, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης έχει προτεραιότητα το εξωτερικό.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας