Με μια «βόμβα» αποφάσισε να καλύψει άμεσα το κενό του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ η Μπάγερν. Επειτα από συντονισμένες και άμεσες κινήσεις, οι πρωταθλητές Γερμανίας ετοιμάζονται να υπογράψουν με τον Αρτούρο Βιδάλ. Οι Βαυαροί συμφώνησαν ήδη με τη Γιουβέντους στα 40 εκατομμύρια ευρώ και απομένουν οι τελικές επαφές με τον Χιλιανό μέσο. Ολα δείχνουν πως τίποτα δεν θα χαλάσει και ο 28χρονος Λατίνος θα ολοκληρώσει ένα περιπετειώδες καλοκαίρι γι’ αυτόν.
Πρώτα το τρακάρισμά του, εν μέσω του Κόπα Αμέρικα, αμέσως μετά η κατάκτηση του τροπαίου με τη Χιλή μέσα στο Σαντιάγο και στο ενδιάμεσο η παρ’ ολίγον συμφωνία με την Αρσεναλ κρατούσαν συνεχώς σε εγρήγορση τον Βιδάλ.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο παίκτης θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 6,5 εκατ. ευρώ. Χθες το πρωί πήγε στο Μόναχο ο αθλητικός διευθυντής της «Κυρίας», Τζουζέπε Μαρότα, ενώ ήδη βρίσκεται εκεί ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή.
Οταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η Γιουβέντους θα χάσει ακόμη έναν βασικό μέσο, μετά τον Αντρέα Πίρλο, τη θέση του οποίου πήρε ο Σάμι Κεντίρα. Για αντικαταστάτες του Βιδάλ ακούγονται πολλά ονόματα, διαφορετικών χαρακτηριστικών. Αλλωστε, ο Χιλιανός ήταν πιο επιθετικογενής και γι’ αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τη Γιούβε να αποκτά παίκτη με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
Ενα όνομα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες είναι αυτό του Τζούλιαν Ντράξλερ. Ο πιτσιρικάς της Σάλκε μπορεί να παίξει ως δεκάρι ή στα πλάγια και δεν φημίζεται τόσο πολύ για τις ανασταλτικές του ικανότητες.
Πριν συμφωνηθεί η μετακίνηση του Βιδάλ στα 40.000.000 ευρώ, η Γιουβέντους ζήτησε ως αντάλλαγμα από την Μπάγερν τον Μάριο Γκέτσε. Ο Γερμανός δεν χαίρει εκτίμησης στο Μόναχο και ακόμα και τώρα δεν αποκλείεται να τον δούμε να πηγαίνει στο Τορίνο, έστω και ως δανεικός.
Δύο σοβαρές περιπτώσεις που παίζουν έντονα, είναι του Ισκο και του Οσκαρ. Ολα δείχνουν πως ο Ισπανός δεν χωράει στα πλάνα της Ρεάλ Μαδρίτης για τη νέα χρονιά και αναμφίβολα θα αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για τους Ιταλούς. Οργανώνει, δημιουργεί, μαρκάρει, μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, αν και δεν πατάει συχνά περιοχή, όπως ο Βιδάλ. Ούτε ο Μουρίνιο τρελαίνεται να κρατήσει τον Οσκαρ στην Τσέλσι, ένα κλασικό δεκάρι, που όμως δεν βοηθά αμυντικά.
Από ’κεί και πέρα, υπάρχουν και πιο δύσκολες περιπτώσεις, από καθαρά επιθετικογενείς παίκτες: Χακάν Τσαλχάνογλου, Ντε Μπρούιν, Οζίλ, Ρόις κ.λπ., όμως για όλους τους παραπάνω ο πρώτος λόγος ανήκει σε άλλες ομάδες που τους θέλουν. Εκτός του Οζίλ, βέβαια, που δύσκολα θα φύγει από την Αρσεναλ στην παρούσα φάση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας