Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.4° 18.5°
1 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
18.8° 14.9°
0 BF
76%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 17.7°
2 BF
79%
Ιωάννινα
Ομίχλη
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
76%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
0 BF
82%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
60%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.9° 14.9°
3 BF
73%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.3°
2 BF
71%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
0 BF
88%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.5° 17.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.1° 15.8°
0 BF
72%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.3°
3 BF
81%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
0 BF
75%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο Αργεντινός σκόρερ της νίκης Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια που πέτυχε η Αουγκσμπουργκ στο Μόναχο… με τακουνάκι βγαλμένο απ’ τον ερωτισμό και το πάθος του Μαραντόνα και του Μέσι, ήταν απ’ αυτούς που επανέφεραν τη δυσεύρετη αθωότητα του παιχνιδιού! | EPA/ PETER KNEFFEL

«Καμιά ελπίδα δεν πεθαίνει πριν πεθάνει»!

Το γκολ που πέτυχε στο Μόναχο είναι απ’ αυτά που σε υποχρεώνουν να ξεπεράσεις τα οπαδικά πάθη σου! Πριν το πανηγυρίσεις, αν είσαι οπαδός της ομάδας του, ή πικραθείς, αν είσαι αντίπαλός της, οφείλεις να πεις στον σκόρερ, απ’ την εξέδρα ή μπροστά απ’ την τηλεόραση, «ευχαριστώ»!

Κι αυτό, γιατί γκολ όπως το δικό του ομορφαίνουν τις στιγμές, αποδεικνύουν ότι το αληθινό ποδόσφαιρο δεν είναι η αθλητική υπερπροσπάθεια που το χαρακτηρίζει στην εποχή μας, αλλά κυρίως είναι έκφραση, τέχνη της φαντασίας και της καρδιάς!

Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια. Ο Αργεντινός σκόρερ της νίκης που πέτυχε η Αουγκσμπουργκ στο Μόναχο… Με τακουνάκι βγαλμένο απ’ τον ερωτισμό και το πάθος του Μαραντόνα και του Μέσι, ήταν απ’ αυτούς που επανέφεραν τη δυσεύρετη αθωότητα του παιχνιδιού!

Ούτως ή άλλως, συμπατριώτες! Ο 28χρονος επιθετικός θύμισε στην Μπάγερν Μονάχου την ανεπάρκειά της, λίγες μέρες μετά την ήττα στη Βαρκελώνη και παραμονές του επαναληπτικού στη Βαυαρία. Εχει περάσει και από τη Θεσσαλονίκη το 2011, δανεικός στον Αρη από την Γκλάντμπαχ για έξι μήνες. Από το κεντρικό τμήμα της νότιας Γερμανίας μίλησε στην «Εφ.Συν.»...

«Χαιρετισμούς στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στους φίλους του Αρη, που ξέρω ότι έχει τα δικά του προβλήματα… Οι χαιρετισμοί μου είναι και ευχές για πρόοδο της ομάδας! Εδώ χαιρόμαστε γιατί η νίκη στο Μόναχο είναι σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της Αουγκσμπουργκ στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχουμε πολλά καλά στοιχεία στην ενδεκάδα μας. Είμαστε καλά δουλεμένη ομάδα. Το λέω αυτό γιατί οι εκπλήξεις έχουν κι αυτές τη… λογική τους! Πίεζε η Μπάγερν Μονάχου αλλά πήραμε άριστα στον τομέα “αλληλοβοήθεια”. Παίξαμε όλοι για όλους! Ε, ναι. Το ξέρουμε ότι δεν είμαστε… Μπαρτσελόνα! Εννοώ ότι η Μπαρτσελόνα θα έρθει εδώ με άλλη λογική. Οχι απλά να υπερασπιστεί το 3-0 αλλά να παίξει και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας!».

-Σκέπτονται έτσι και οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου; Ποια είναι η αίσθησή σας; Είστε γείτονες στη Βαυαρία…

«Ξέρουν ότι είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο να προκριθούν. Σε Γερμανούς αναφερόμαστε… Θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους και μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπάγερν Μονάχου δεν γίνεται ξαφνικά μικρή από τη μια μέρα στην άλλη! Κι επειδή είναι Γερμανοί με τη γνωστή αυτοπεποίθηση, ναι μεν λένε γύρω μου “δύσκολο να συμβεί”, αλλά τονίζουν ότι καμία ελπίδα δεν πεθαίνει πριν… πεθάνει οριστικά! Περιμένω η Μπάγερν να αναπροσαρμόσει, σε σύγκριση με το παιχνίδι της Βαρκελώνης, την αμυντική διάταξη όλης της ενδεκάδας της… Ολοι θα επιτίθενται και όλοι θα αμύνονται στον επαναληπτικό! Κι εγώ θεωρώ πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν αλλά όταν βλέπεις Γερμανούς συνέχεια σκεπτικούς και να λένε λίγα λόγια, ποτέ δεν λες “έχουν τελειώσει”… Γιορτή ποδοσφαίρου θα είναι σε κάθε περίπτωση. Χαρείτε την».

-Ευχαριστούμε για το τακουνάκι!

«Για Λατινοαμερικανό που παίζει μπάλα, τακουνάκια και φάλτσα στην μπάλα είναι ο αέρας που αναπνέει! Τα έχουμε στο αίμα μας! Επαγγελματίες είμαστε κι εμείς αλλά παίζουμε μπάλα όπως τραγουδάμε»!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Καμιά ελπίδα δεν πεθαίνει πριν πεθάνει»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας