Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής. Ο 45χρονος Αγγλος παλαίμαχος ρέφερι, παίρνει την θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ως διάδοχος του Πορτογάλου Μέλο Περέιρα, του οποίου η θητεία μετά από κάποια περίοδο σκιάστηκε και σε μεγάλο βαθμό όχι αδικαιολόγητα, από μεγάλη καχυποψία.
Η απόφαση για τον Κλάτενμπεργκ ήταν ομόφωνη κι από τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, στις οποίες έδωσε το δικαίωμα επιλογής η FIFA, στο τελευταίο ταξίδι του εκπροσώπου της Ζόραν Λάκοβιτς, στην Αθήνα.
Προηγήθηκαν οι συνεντεύξεις μέσω τηλεδιάσκεψης, τόσο με τον Κλάτενμπεργκ όσο και με τον Σουηδό Πέτερ Φιόρντφελντ, το απόγευμα της Πέμπτης. Από το τέλος αυτής της διαδικασίας είχε φανεί πως ο Αγγλος απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα στις προτιμήσεις. Σε σημείο τέτοιο που πριν την χθεσινή ψηφοφορία, στην τελευταία συνεδρίαση της ομάδας εργασίας στα γραφεία της ΕΠΟ, ο Φιόρντφελντ απέσυρε την υποψηφιότητα του.
Ο Κλάτενμπεργκ, που είχε πόστο στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας το τελευταίο διάστημα, ήθελε να δουλέψει στην Ευρώπη και η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει μια πρόκληση, αυτή είναι η διαιτησία στην Ελλάδα. Συν βέβαια τις πλούσιες αποδοχές. Γύρω στις 23 χιλιάδες τον μήνα έπαιρνε ο Μέλο Περέιρα και οι αποδοχές του διαδόχου του δεν θα είναι και πολύ μακριά.
Ο νέος αρχιδιαιτητής έχει το δικαίωμα, βάσει της συμφωνίας που έχει προηγηθεί, να επιλέξει ο ίδιος τους δύο βασικούς του συνεργάτες, από τους οποίους ο ένας πρέπει να είναι ειδικευμένος στο VAR.
«Ναι» στις εκλογές μέσα στο 2020
Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αποφάσισε χθες την απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού και της ΕΠΣ Πειραιά, κατά της απόφασης της Γ.Σ. της ομοσπονδίας για διεξαγωγή εκλογών μέσα στο 2020. Θεωρητικά αυτό ανοίγει τον δρόμο για να γίνουν εκλογές μέσα στο φθινόπωρο, ωστόσο υπάρχει μπέρδεμα, καθώς οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό, για να περάσει σε αυτό η νέα πρόβλεψη, δεν έχουν εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο.
Βεβαίως το Διαιτητικό της ΕΠΟ αποτελείται από Αεροπαγίτες και έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η νομική τους άποψη, ωστόσο παραμένει το γεγονός πως πρέπει να υπάρξει και η έγκριση του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο. Οπότε προς το παρόν υπάρχει αβεβαιότητα για το πώς θα κυλήσει η διαδικασία.
Στο μεταξύ ο Πανιώνιος χθες έφερε ξανά την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθη σε επίπεδο Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς έκανε καταγγελία σε αυτήν κατά της Ξάνθης. Με το επιχείρημα πως συνεχίζει να υφίσταται το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που προκάλεσε το πόρισμα της ΕΕΑ, βάσει του οποίου έχουν αφαιρεθεί 7 βαθμοί από την Ξάνθη.
Θυμίζουμε πως με την απόφαση του CAS επεστράφησαν μόνο οι βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ κι αυτό γιατί η Ξάνθη δεν είχε κάνει έφεση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας