Περιμένοντας τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει καλά ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας.
Σε αυτήν τη νέα αφετηρία του ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει ότι οι συμπατριώτες του που πέρασαν στο (πρόσφατο) παρελθόν από τον Ρέντη είχαν επιτυχίες στον ερυθρόλευκο πάγκο και προφανώς θέλει να φτάσει και ο ίδιος στο δικό τους επίπεδο.
Ο Ζαρντίμ μπορεί να έφυγε στα μισά της διαδρομής, αλλά άφησε την ομάδα πρώτη και αήττητη στον Μίτσελ, τον οποίο την επόμενη χρονιά διαδέχτηκε ο Περέιρα και την οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ.
Ο Μάρκο Σίλβα ήταν ο μόνος που έβγαλε όλη τη σεζόν, ενώ ο Μπέντο πήρε κι αυτός πρωτάθλημα και έμεινε στην ιστορία ως ο προπονητής που άνοιξε την πόρτα της ενδεκάδας στη νεολαία από την Ακαδημία του Ολυμπιακού.
Εχει να κρατήσει αρκετά πράγματα ο Μαρτίνς από τους προκατόχους του, ιδίως από τους δύο τελευταίους στη σειρά. Ο Μάρκο Σίλβα, για παράδειγμα, είχε ξεκινήσει τη χρονιά με βασικό στο «8άρι» τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, για τον οποίο ενδιαφέρεται ξανά ο Ολυμπιακός.
Ο Κρητικός μέσος είχε σκοράρει μάλιστα στην πρεμιέρα του -τότε- πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, όμως ένας τραυματισμός του τον άφησε πίσω. Από πέρυσι μετακόμισε στη Νότιγχαμ και τώρα ο Μαρτίνς ίσως να τον έχει ξανά στη διάθεσή του, έστω και ως εναλλακτική επιλογή.
Από την άλλη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα πρέπει να «μονιμοποιήσει» στην ενδεκάδα τον Ανδρέα Γιαννιώτη κάτω από την εστία, αλλά και να αξιοποιήσει τον Τσιμίκα, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι επίσης από τον Σίλβα.
Και παράλληλα, θα πάει στην προετοιμασία με τους Ανδρούτσο, Νικολάου, Μανθάτη, τους οποίους έχει ως παρακαταθήκη από τον Πάουλο Μπέντο κι ενώ το νέο πρόσωπο από την Ακαδημία του Ρέντη είναι ο Μάριος Βρουσάι.
Σαφώς και έχει πολύ δρόμο να διανύσει ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ στο εξωτερικό συνεχίζονται οι αναφορές για κάποιους παίκτες για τους οποίους ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός.
Τελευταία ήταν αυτή που έχει να κάνει με τον Νταμιάν Ντα Σίλβα, ο οποίος στα 30 του χρόνια έχει μείνει ελεύθερος από την Καέν.
Η παρουσία των Καρεμπέ και Μοντέστο εξασφαλίζει τη «γέφυρα» με τη Γαλλία, αν και τον παίκτη διεκδικούν η Τραμπζονσπόρ, η Σεντ Ετιέν και η Μονπελιέ.
Και για τον Μάρκο Μάριν υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν βλέπει με καλό μάτι τη μετακίνησή του στον Ερυθρό Αστέρα και ίσως εξετάσει προτάσεις από την Κίνα ή την Αμερική.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας