Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
22.2° 15.8°
2 BF
94%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
22.8° 20.5°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
60%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
2 BF
59%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
0 BF
63%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
62%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.1° 20.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
1 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
24°C
23.8° 21.2°
2 BF
47%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.8° 19.3°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
23.8° 23.8°
0 BF
35%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
43%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.1° 22.1°
2 BF
63%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
1 BF
56%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Τελικός που μυρίζει... μπαρούτι

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21.15, ΕΡΤ 3) τον Ολυμπιακό, που προηγείται με 2-0 και θέλει μια νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής. Μετά την ήττα της Παρασκευής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βάλλει κατά πάντων με επωδό το «ακόμη δεν έχετε δει τίποτα». Παρέμβαση των Αρχών ζητούν οι Αγγελόπουλοι

Την Παρασκευή στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κεφαλαιοποίησε το «μπρέικ» που είχε κάνει στο πρώτο παιχνίδι, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 92-86 και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται άλλη μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές για τρίτη σερί χρονιά, ενώ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει για την ολική ανατροπή. Αυτό είναι το τυπικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί απόψε (21.15, ΕΡΤ 3) στο ΟΑΚΑ ο τρίτος τελικός, που για τους μεν φιλοξενούμενους αποτελεί το πρώτο «ματς μπολ», για τους δε γηπεδούχους την τελευταία ευκαιρία να μείνουν «ζωντανοί».

Ωστόσο το περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί μετά το ματς της Παρασκευής, μυρίζει... μπαρούτι. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπολύοντας φραστική επίθεση κατά πάντων: διαιτητών (ειδικά της Τσαρούχα), της Ομοσπονδίας, της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με το νομοθετικό πλαίσιο που έθεσε έγινε αφορμή για να μη συνεχίσει η διοίκηση Βασιλακόπουλου, που είχε τη στήριξη του «τριφυλλιού», και να προκύψει η διοίκηση Λιόλιου. Παράλληλα υπενθύμισε πόσους που ανήκουν στον Παναθηναϊκό κάλεσε ο Βασίλης Σπανούλης, βάζοντας στο κάδρο και την εθνική ομάδα. Τελευταία του ανάρτηση είχε την επωδό: «Ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεών του. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα...».

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές για τη φρασεολογία και το περιεχόμενο των σχολίων και ζήτησαν να παρέμβουν γιατί δημιουργείται καθεστώς τρομοκρατίας στους παράγοντες του αγώνα. Μέσα σε όλα άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του διαιτητή της πρώτης αναμέτρησης Ηλία Καρπάνου στην Πάτρα. Επί τούτου αντέδρασε με ανακοίνωσή της η ΟΔΚΕ καταδικάζοντας το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε «πράξη βίας και εκφοβισμού», και ενημερώνοντας ότι θα καταθέσει στις Αρχές «κάθε στοιχείο που αποτελεί στοιχείο έκνομης ενέργειας σε βάρος των διαιτητών μας, εφόσον πρόκειται για συμπεριφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη».

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα πλέον έχει δυναμιτιστεί και αρχής γενομένης από τον σημερινό, μιλάμε για αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Μέσα σε όλα, από τη μια είχαμε την οδύνη που σκόρπισε σε όλη την οικογένεια του μπάσκετ η είδηση της απώλειας του φροντιστή του Παναθηναϊκού Πάρη Δερμάνη, σε ηλικία 60 ετών. Είχε υποστεί ανακοπή στο Βελιγράδι, πριν από τον τέταρτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Από την άλλη, ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Κώστας Σλούκας, έγινε για δεύτερη φορά πατέρας, αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να βρει εναλλακτικούς τρόπους να προσεγγίσει τη ρακέτα από τα τρίποντα, στα οποία δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχος ώς τώρα, ειδικά ο Ναν ο οποίος υπό τη στενή επιτήρηση του Γουόκαπ συν τοις άλλοις δεν έχει κερδίσει βολή στα δύο πρώτα ματς. Επίσης να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μιλουντίνοφ, ο οποίος δεσπόζει στη ρακέτα. Ο Αταμάν, που με την πληθωρική του συμπεριφορά αποβλήθηκε και στα δύο παιχνίδια ενώ είχαν ήδη κριθεί, θέλει να πείσει τους παίκτες του ότι μπορούν να γυρίσουν την κατάσταση.

Από την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέφυγε να σχολιάσει τα εξωαγωνιστικά ζητήματα, τονίζοντας ότι «εμείς δεν πρέπει να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα και δεν το έχουμε κάνει», για ακόμη μια φορά χωρίς τον Φαλ, επιμένει πως αν οι παίκτες του διατηρήσουν την ίδια συγκέντρωση στο πλάνο και ομαδικότητα, μπορούν να πάρουν τη νίκη που ψάχνουν για να κάνουν το τρίτο σερί νταμπλ. Παρεμπιπτόντως, χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός επιμένει στη διεκδίκηση του Μάικ Τζέιμς, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και πέρυσι. Επίσης αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για την επιστροφή του Βεζένκοφ, τον οποίο θέλει να «χτυπήσει» και ο Παναθηναϊκός.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τελικός που μυρίζει... μπαρούτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας