Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
pao
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Η κορυφή θέλει (και) τρέλα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την τρέλα που μπήκε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και ο Εργκίν Αταμάν με την αυτοπεποίθηση που εξέπεμπε ακόμη και όταν δεν υπήρχε βάσιμο επιχείρημα ήταν οι πρωταγωνιστές για τη μεταμόρφωση ενός ασχημόπαπου σε κύκνο. Ο Παναθηναϊκός, που 12 χρόνια παράδερνε προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας με κάθε τρόπο, φέτος βρήκε τη φόρμουλα για την ολική επαναφορά. Από προτελευταίος τις προηγούμενες δύο σεζόν, με διαδικασίες fast truck, μέσα σε χρόνο-ρεκόρ βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, να ράβει το έβδομο με τον πιο πειστικό τρόπο. Πολλοί λένε πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Τελικά μπορεί να πάρεις ακόμη περισσότερα αν υπάρξει συγχρονισμός. Γιατί η ευτυχία που έζησε και πρόσφερε χθες ο MVP, Κώστας Σλούκας, και τίποτα άλλο να μην κάνει από εδώ και πέρα, δικαιούται να ισχυριστεί ότι έκανε ήδη την απόσβεσή του. Και στο παρκέ και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Η Ρεάλ κάτοχος και πολυνίκης του θεσμού που έπεσε θύμα της κατάρας του πρώτου της κανονικής περιόδου. Περισσότερο όμως αιχμαλωτίστηκε από τη σκληρή άμυνα που μπόρεσε να παίξει ο Παναθηναϊκός και να της χαλάσει το μυαλό, ειδικά όταν βρέθηκαν στην άβολη συνθήκη να βλέπουν να φορτώνονται με φάουλ οι Ταβάρεζ και Καμπάτσο και την παλιά φρουρά να μην μπορεί να αντισταθεί στο σφρίγος και την αυτοπεποίθηση που έπαιζαν ο Γκραντ (το μυστικό «όπλο» αυτής της ομάδας), ο Λεσόρ, ο Παπαπέτρου, ο Μήτογλου.

Το ματς αυτό ήταν το φινάλε μιας πορείας που θύμισε το ταξίδι ενός σέρφερ. Από το τρίποντο του Γκριγκόνις στο Μονακό, βρήκε το κατάλληλο κύμα και βγήκε στον αφρό. Ενα κύμα που φούσκωσε την καθοριστική στιγμή που αποκτήθηκε (31 Οκτωβρίου) ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός στα χέρια ενός προπονητή που ξεκίνησε να παίζει με έξι και έφτασε να παίρνει κάτι κι από τους δώδεκα. Για να ξορκιστούν πολλά φαντάσματα, που έφταναν μέχρι την εποχή του Ομπράντοβιτς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κορυφή θέλει (και) τρέλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας