Παρότι το όνομά του είχε συζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που ετοιμάζεται να επισκεφθεί το «Παλάου μπλαουγκράνα» με τη Ζαλγκίρις ως αντίπαλος, έδειξε πόσο ακομπλεξάριστος είναι.
Στις καθιερωμένες δηλώσεις πριν από το παιχνίδι, έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνα προπονητή της καταλανικής ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα, αποδίδοντάς του τα εύσημα για τη δουλειά του:
«Είναι απίστευτο αυτό που κάνει με τόσο πολλούς τραυματισμούς. Ολοι θα πρέπει να μάθουν από εκείνον πώς να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε ο «Σάρας». Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες κουβέντες μόνο από ξένους μπορούσε να τις ακούσει ένας Ελληνας προπονητής, γιατί αν περίμενε από Ελληνες...
Την πρώτη φορά... ευθύμησε
Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, το Σάββατο, εμφανιζόταν καθησυχαστικός και έκανε την πλάκα του στο Facebook, με το γνωστό πλέον «μωράκι» που τον ρωτούσε αν ήταν ασφαλές να έρθουν στην Ελλάδα. Αγνωστο πώς το περιστατικό στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη τον έκανε... να ευθυμήσει. Ενώ όλοι μέναμε με την απορία πώς είναι δυνατό να λέει η FIFA δημόσια ότι την επόμενη φορά θα υπάρξει Grexit και να μη διακόπτεται από την περασμένη εβδομάδα το πρωτάθλημα...
Τα πανηγύρια του Γκιρτζίκη
Τη μέρα που... πήρε πάλι φωτιά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρήκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης να «δώσει» προς δημοσίευση sms του σε δημοσιογράφο οπαδικού Μέσου, στο οποίο πανηγύριζε για τη βαθμολογική διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός και ξιφουλκούσε εναντίον Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Βέβαια, θα πει κάποιος πως αυτός ξεχνούσε ότι ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ όταν ήταν, θα το θυμηθεί τώρα που δεν είναι; Τουλάχιστον δικαιώνει όλους όσοι φώναζαν τι πρέσβευε το διοικητικό σχήμα του οποίου ηγούνταν και προηγουμένως συμμετείχε από άλλα σημαντικά πόστα.
Δουλειά
Κάθε φορά που πολλοί θέλουν να μιλήσουν για πετυχημένες μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, επικαλούνται το παράδειγμα του Ρόμπερτ Μακ που, με τις εμφανίσεις του στη Ζενίτ, εκθέτει και όλους εκείνους που μιλάνε για «ταβάνι» στις δυνατότητές του που άγγιξε στον «Δικέφαλο». Ξεχνούν όμως να αναφέρουν ότι ο Σλοβάκος δούλευε έξτρα ώρες μόνος του σε διάφορους τομείς (π.χ. στα τελειώματα).
Γκαγκάτσης
Είναι βέβαιο ότι μόνο στην πλευρά του ΠΑΟΚ θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις -από μερίδα του κόσμου- για τη στήριξη στην επιλογή του Βασίλη Γκαγκάτση ως διευθύνοντος συμβούλου στη Σούπερ Λίγκα. Προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και βρέθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο του Ολυμπιακού του Κόκκαλη πριν από χρόνια. Κι αυτό είναι κάτι που τον καθιστά persona non grata για πολλούς...
Βαρέλα
Γκρίνια υπάρχει για τις επιδόσεις της πιο ακριβής μεταγραφής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Βαρέλα (αποκτήθηκε με 1 εκατ. ευρώ από τη Στεάουα). Καλό είναι να θυμίσουμε ότι ο Μίχελ είχε εισηγηθεί να μη δοθούν τα χρήματα για την αγορά του αφού το συμβόλαιό του με τη ρουμανική ομάδα θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2017.
Πρώτη φορά εύσημα στην κυβέρνηση
Το πλέον εντυπωσιακό όσον αφορά τη χθεσινή συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου είναι ότι απένειμε τα εύσημα στην κυβέρνηση! «Οι καταστάσεις βίας παραμένουν συνεχείς και τα φαινόμενα που συνεχίζονται τώρα είναι επειδή τους έχει στριμώξει η κυβέρνηση για τα καλά», τόνισε ο Αλαφούζος και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή είναι μια πραγματικότητα και τολμώ να την παραδεχτώ, παρότι γνωρίζετε ότι ο τρόπος που μας αντιμετώπισε εμάς ήταν άδικος. Αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι υπάρχει μία σταθερή γραμμή και ότι η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί να ξεβρομίσει επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Διάψευση για Σίλβα
Το μέλλον του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό, παρά τις επίσημες τοποθετήσεις στήριξής του, κρέμεται σε μια κλωστή και οι διερευνητικές επαφές των ανθρώπων της ομάδας για πιθανούς αντικαταστάτες του δίνουν τροφή σε σενάρια. Ενα απ’ αυτά αφορά τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, για τον οποίο διέρρευσε στο διαδίκτυο ότι δέχτηκε διερευνητική επαφή από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Οι «πράσινοι», ωστόσο, διέψευσαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι στηρίζεται ο υπάρχων προπονητής της ομάδας και κάνοντας επίσης λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Τηλεοπτικά
Ο Αρης καίγεται περισσότερο από άλλες ομάδες της Football League για την εξεύρεση τηλεοπτικού συμβολαίου γιατί αποτελεί το brand name της κατηγορίας. Ο Θόδωρος Καρυπίδης παρακολουθεί την κοινή προσπάθεια για τηλεοπτική στέγη, ωστόσο κάνει και τη δική του προετοιμασία, με κανάλια ή διαδικτυακή πλατφόρμα, προκειμένου να είναι έτοιμος σε κάθε περίπτωση.
«Ζοτς» κάλεσε Τσάβι
Το τηλεφώνημα που έκανε στον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, μόλις απολύθηκε από την Μπαρτσελόνα, αποκάλυψε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό «Gigantes del basket». Του είπε λοιπόν ο «Ζοτς»: «Τσάβι, η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που αγαπάς, όμως η ζωή συνεχίζεται. Δεν μπορείς να είσαι για πάντα προπονητής στην ίδια ομάδα. Οπως συνέβη με εμένα και τον Παναθηναϊκό, όταν αποχώρησα έπειτα από 13 χρόνια. Ξεκίνησε μια νέα ζωή». Πάντως, ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του «τριφυλλιού» δεν αποκάλυψε τι συμβουλές έδωσε στον Καταλανό συνάδελφό του μόλις έμαθε ότι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν στα δικά του παλιά λημέρια.
Τα δεδομένα για τον Σιώπη
Μπορεί πράγματι να υπάρχει ειδικός όρος που να συνδέει τον Μανώλη Σιώπη με τον Ολυμπιακό, όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο (τον Ιούνιο του ’17), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο παίκτης, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες των «ερυθρόλευκων», θα επιστρέψει στον Ρέντη.
Στον άξονα του Ολυμπιακό υπάρχει συνωστισμός με την παρουσία των Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, ενώ πίσω από αυτούς βρίσκονται ο Μπουχαλάκης και ο Ρομαό, που αποκτήθηκε πρόσφατα αλλά επί του παρόντος δεν έχει βρει (μόνιμη) θέση στο σχήμα του Μπέντο. Η τριάδα που αποτελείται από τους Καμπιάσο, Μανιάτη και Ζντιέλαρ αναμένεται βέβαια να αναχωρήσει αργά ή γρήγορα από το λιμάνι, όμως υπάρχει και η προοπτική της επιστροφής του Φάνη Τζανδάρη, ο οποίος έμεινε πίσω εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του, αλλά μην ξεχνάμε ότι ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
Τεράστια η ευθύνη της Δικαιοσύνης
Τώρα, να πεις πως έχει άδικο ο Παναγόπουλος του Παναθηναϊκού, που ρίχνει το κύριο βάρος της ευθύνης στη Δικαιοσύνη για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο; Πεντέμισι χρόνια μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, περιμένουμε ακόμη να ξεκινήσει κανονικά η βασική δίκη για το «Κοριόπολις». Τριάμισι και βάλε χρόνια από την έκδοση του βουλεύματος του εισαγγελέα Κορέα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και περιμένουμε πότε θα δεήσουν τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια να αποφασίσουν ποιοι και πότε θα παραπεμφθούν σε δίκη.
Μιλάμε για δύο τεράστια σκάνδαλα, τα οποία θα είχαν γίνει αφορμή σε οποιαδήποτε κανονική δυτική χώρα να γίνει ξεκαθάρισμα στους κόλπους του ποδοσφαίρου από τη Δικαιοσύνη, με συνοπτικές διαδικασίες και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως έγινε και στην Ιταλία. Και η ανάγκη αυτή αφορά τους πάντες. Και όσους τυχόν αποδειχθεί πως εμπλέκονται άδικα και φυσικά αυτούς για τους οποίους θα διαπιστωθεί το αντίθετο και σίγουρα και όσους έχουν πέσει θύματα όσων περιγράφονται στα βουλεύματα.
Αηδία μέσα στην αηδία
Ενα από τα πιο αηδιαστικά κομμάτια της αηδιαστικής έτσι κι αλλιώς ιστορίας που εκτυλίσσεται γύρω από το ποδόσφαιρο, είναι η προσπάθεια των τεσσάρων «μεγάλων» να στρέψει ο ένας εναντίον του άλλου τις υποψίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις εγκληματικές ενέργειες όπως τον εμπρησμό –εφόσον οριστικά αποδειχθεί πως πρόκειται για εμπρησμό– του σπιτιού του Γιώργου Μπίκα. Κάνει μπαμ το πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι όλοι όσοι θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικά θετικό ρόλο στις εξελίξεις. Και βέβαια πόσο μεγάλα συμφέροντα διακυβεύονται.
Αλαφούζος για Σαββίδη και άδειες
Στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος στο ράδιο «Metropolis 95,5», αναφέρθηκε και στο θέμα των αδειών και της αντιπαράθεσής του με τον Ιβάν Σαββίδη. «Κάθε επιχείρηση προασπίζει τα συμφέροντά της. Ο κ. Σαββίδης ήρθε να διεκδικήσει μία άδεια και να γίνει ανταγωνιστής μας. Σε μια-δυο περιπτώσεις αναμεταδώσαμε κάποιες πληροφορίες άλλου σταθμού, αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπήρξε καμία πολεμική, αλλά είναι ένας “επικίνδυνος” ανταγωνιστής που έμπαινε στα δικά μας τα χωράφια και υπήρχε και μια αλληλεγγύη και στα άλλα τα κανάλια που προϋπήρχαν. Ασχέτως εάν άλλαξε μετά το ΣτΕ τα δεδομένα, διότι αυτά τα κανάλια που προϋπήρχαν λειτουργούσαν νόμιμα, οπότε έβλεπαν με άλλο μάτι τους καινούργιους εισβολείς, αν μπορούμε να τους πούμε έτσι. Δεν άλλαξε κάτι στις σχέσεις μας, πάντως, ούτε μου έκανε παράπονα ο κ. Σαββίδης».
9/11: Δεν ξεχνιέται τέτοια μέρα... #Bikas #EPO #Trump #USA @manE
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας